El  santuari de Canòlich presentava aquest dissabte al matí un aspecte immillorable: Centenars de lauredians s’han apropat fins al santuari per celebrar la diada de Mare de Déu de Canòlich, una tradició molt arrelada a la parròquia. Com cada any un bon nombre de fidels han pujat a peu.

Els més matiners encaraven el camí antic que porta fins al santuari de la Mare de Déu Canòlich quan faltaven pocs minuts per a les 7 del matí. Un bon nombre de famílies de totes les edats mantenen ben viva la tradició que diu que a la diada de Canòlich s’ha d’anar a peu fins al cim des de Sant Julià.

D’altres prefereixen innovar i opten per fer l’ascens amb bicicleta. La major part dels padrins, després de fer l’ascens a peu durant molts anys, trien l’opció del cotxe.

L’aviada de coets a les 8 h del matí donava el tret de sortida a la celebració. A les 10 se celebrava a l’interior del santuari la missa que ha aplegat un bon nombre de fidels. Tots els assistents han aprofitat per fer un petó a la imatge de la Verge i encendre un ciri per demanar un desig.

A l’esplanada del santuari centenars de persones s’aplegaven per esmorzar plegats i participar en les activitats. La Cobla Principal de Berga ha posat les notes musicals per a la ballada de sardanes i a les 12 h s’hi ha celebrat la missa tradicional a l’aire lliure i s’ha beneït el terme. L’entrega dels pans, però, ha estat el moment més esperat de la jornada i s’han repartit entre tots els assistents més de 6.000 pans.