Entre 600 i 800 racions han estat preparades al Pas de la Casa amb motiu de la tradicional escudella de Sant Antoni. La iniciativa, sorgida per un grup de veïns del Pas ara fa quinze anys, volia acostar la festa de Sant Antoni al Pas de la Casa. Sota la neu, els habitants del Pas han pogut gaudir de l’escudella on hi han participat el Cònsol major de la parròquia junt amb el conseller de Joventut, Esports i Turisme. El Cònsol ha lamentat “l’alarmisme que provoquen els consellers de la minoria o alguns mitjans de comunicació” amb determinades qüestions que ha qualificat de “puntuals”.

Quinze anys de l’escudella del Pas de la Casa, enguany sota una suau nevada a la plaça de l’església que ha congregat centenars de veïns que han passat a recollir les seves racions. En total, tal com ha explicat l’escudellaire major, Àlex Arnó, es preparen entre 600 i 800 racions, una proporció menor de l’escudella dels veïns d’Encamp, “en lloc de quatre olles, fem dos i mitja” ha explicat.

L’escudella del Pas de la Casa va néixer amb la voluntat d’acostar aquesta tradició encampadana, que enguany ha complert el trentè aniversari. Llavors, un grup de veïns del Pas va decidir de portar a la població aquesta festa que se celebra una setmana abans o després de Sant Antoni. Segons el Cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, “és important que els actes que fem a Encamp els fem també al Pas de la Casa”. Torres ha participat de la festa junt amb el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández.

El Cònsol major d’Encamp ha apuntat de la importància d’aquest any 2017 pel que fa al document d’intencions signat entre SAETDE i el Comú per a efectuar les inversions a l’estació d’esquí perquè “no més tard d’aquest any hauríem de mirar de tancar-lo i accelerar les inversions”. Pel que fa a la polèmica sobre les crítiques de l’oposició a l’estat de les infraestructures esportives de la parròquia, Torres ha lamentat “l’alarmisme que provoquen els consellers de la minoria o alguns mitjans de comunicació per temes que són molt puntuals”. En aquest cas, els consellers de la minoria van denunciar unes filtracions d’aigua que van malmetre el terra del complex socioesportiu d’Encamp “estem en ple procés de reparació de les cobertes i van haver-hi unes filtracions que van malmetre una petita part de la sala polivalent” ha explicat.

El Cònsol major lamenta que aquesta circumstància hagi fet que es donés per fet que s’havia tancat l’equipament “deien que s’havia clausurat la sala polivalent i en cap moment s’ha clausurat, hem mantingut totes les activitats previstes” ha assegurat. Fet pel que demana que “potser abans de publicar certes notícies que es contrastin”.

Sobre la situació del Pas de la Casa arran de la nevada, el Cònsol major s’ha felicitat que el desplegament de protocols a la parròquia per procedir a la neteja de les voravies s’ha acomplert amb efectivitat i que per exemple, tot i la forta nevada, “en 48 hores el Pas de la Casa estava tot normalitzat”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada