esbart-dansaire

L’esbart Dansaire d’Andorra la Vella ha celebrat aquest diumenge a la tarda el Festival 25+10 per commemorar el 35è aniversari de l’entitat i més concretament els darrers deu anys de l’Esbart, atès que després de 4 anys d’aturada l’entitat va posar-se en marxa novament l’any 2006. Una de les directores de l’Esbart, Maria Àngels Velando, ha destacat que “aquest ha estat un any molt especial, ja que fa no gaire venien de Corea i ara celebrem el nostre aniversari amb la nostra gent”. A més, Velando ha comentat que arran d’aquesta trobada a Corea del Sud han sorgit noves oportunitats per visitar altres països com Mèxic, Turquia o fins i tot, Perú. Tot i això, la directora ha confirmat que “de moment no hi ha res segur perquè tot depèn del pressupost però si no és aquest any, hi anirem el 2018”.

La tradició i el folklore s’han citat una vegada més al Centre de Congressos de la capital, de la mà de l’Esbart Dansaire d’Andorra amb el Festival 25+10. Aquest diumenge a la tarda s’ha celebrat la segona part del Festival que commemora els 35 anys d’existència de l’Esbart i més concretament, els darrers deu anys on l’Esbart es va constituir com a entitat cultural. Una de les directores de l’entitat, Maria Àngels Velando, ha destacat que “aquest és el desè any del nou projecte després d’una aturada de 4 anys i la veritat és que estem molt contentes per l’èxit que hem aconseguit al llarg d’aquests anys”. Velando també ha assegurat que “la nostra intenció era centrar-nos en la base i crec que ho hem aconseguit, per això de mica en mica hem anat creixent fins a arribar on som ara”.

L’esbart ha viscut aquest any un dels moments més dolços de la seva història quan van acudir al Festival Mundial de Cheonan, Corea del Sud, una experiència que segons Velando va “marcar molt” a tots els components de l’entitat i que esperen repetir els pròxims anys, ja que la directora ha assegurat que “quan estàvem allà vam tenir l’oportunitat de conèixer molta gent i que ens coneguessin arreu del món i de fet, ja tenim propostes per anar a Mèxic, Turquia i Perú”. Tot i això, Velando ha confirmat que “de moment no hi ha res segur perquè tot depèn del pressupost però si no és aquest any, hi anirem el 2018”. A més, la directora ha posat en relleu que “aquest ha estat un any molt especial, ja que fa no gaire venien de Corea i ara celebrem el nostre aniversari amb la nostra gent”.

Pel que fa al Festival hi han pres part desenes de dansaires de totes les edats entre el cos de dansa, infantils i juvenils, que sota la direcció de M.Àngels Velando i Sílvia Martí han interpretat diferents peces representatives dels darrers deu anys d’història de l’entitat com ara, ‘Dimecres de cendra’, ‘La Mariana’ o ‘Lamiak’. A més, el tret de sortida de l’actuació ha estat la dansa inaugural que va realitzar l’entitat a Corea.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada