El Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, ha acollit aquesta setmana una Taula de treball amb el teixit associatiu, empresarial i esportiu del territori del Berguedà per tal d’unir forces en el camí de treball de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030.
La reunió, presidida pel secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física i director del projecte de la candidatura, Gerard Figueras, ha servit per explicar la situació actual del treball que s’ha portat a terme en els darrers mesos. La diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, i el coordinador de l’Oficina tècnica de la candidatura i president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, han compartit també el treball que s’està portant a terme des de les respectives àrees de treball.
A la Taula, s’ha convidat el territori, sota la batuta del Consell Comarcal, a participar de les propostes que puguin impulsar la candidatura quant a infraestructures territorials del Pirineu. El projecte olímpic és una oportunitat pel territori per tal d’accelerar infraestructures previstes i situar projectes que sense Jocs Olímpics seria complicat posar sobre la taula, en línia amb les directrius de sostenibilitat marcades pel Comitè Olímpic Internacional (CIO).
El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueres, s’ha mostrat satisfet amb la situació actual del projecte. “El projecte de Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern és un projecte de país, que lidera la Generalitat, i que pretén ser elaborat de forma conjunta. Per tant, el que avui hem fet al Berguedà ha estat reunir-nos amb les institucions municipals i amb tot el teixit associatiu per obrir les portes a que sigui el propi territori qui posi sobre la taula quines han de ser les prioritats que han de servir a la comarca al voltant d’aquest projecte olímpic”, ha dit.
 
Creat el Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030
 
En el context de treball del projecte, el Govern ha aprovat aquesta setmana la creació del Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, amb la direcció del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras.
Precisament, l’objectiu de la creació d’aquest Programa és treballar per una proposta basada en uns Jocs que s’adaptin al territori, sota les premisses del CIO: la sostenibilitat, el respecte ambiental i la igualtat de gènere i d’oportunitats. El programa coordinarà la col·laboració amb altres administracions públiques, entitats, organismes i agents socials, esportius i territorials que s’adhereixin a aquest projecte olímpic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada