Celebrada al CETAP una sessió informativa sobre els ajuts als autònoms

Aquest matí ha tingut lloc una sessió informativa dedicada a la normativa dels ajuts per als autònoms per aquest any 2016 que ha convocat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Aquesta sessió, que era oberta a tothom, s’inclou dins del cicle ‘Esmorzars del divendres’ que organitza el Centre Tecnològic i Empresarial de l’Alt Pirineu (CETAP) ubicat a l’edifici de Les Monges de la capital alturgellenca.

Aquest ‘esmorzar’ informatiu ha estat presentat per la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica del Consistori urgellenc, Mireia Font, qui ha explicat a grans trets les novetats que presenten aquests ajuts adreçats als treballadors autònoms. Respecte a aquestes subvencions, Font ha destacat que “l’Ajuntament de la Seu vol seguir donant suport a les persones que vulguin donar-se d’alta d’autònoms per a crear la seva pròpia empresa o desenvolupar una activitat”.

La sessió informativa ha seguit amb la intervenció de la tècnica municipal de Promoció Econòmica que ha entrat al detall de tots els aspectes de la normativa, com ara les persones que en poden ser beneficiàries, quina és la finalitat de la subvenció, com s’han d’omplir les sol·licituds i quin termini hi ha per presentar-les i quina és la documentació que s’ha d’ajuntar.

Enguany aquestes subvencions també incorporen la possibilitat d’acollir-s’hi encara que es treballi per compte aliè. En aquest cas, però, només s’hi podrà accedir quan es treballi, com a màxim a mitja jornada per compte d’altri.

Les persones que hi estiguin interessades podran presentar la seva sol·licitud a partir del dia 15 d’abril a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.  

 

Les bases

Podran accedir a aquests ajuts, que compten amb una partida pressupostària de 10.400 euros, les persones següents:

a) Les persones desocupades o en situació d’atur que es donin d’alta d’autònoms.

b) Les persones assalariades amb jornada igual o inferior al 50 que es donin d’alta d’autònoms.

Només s’hi podran acollir aquelles persones que s’hagin donat d’alta al Regim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a partir de l’1 de gener d’aquest any i que estiguin empadronades a la ciutat des de 6 mesos abans de l’1 de gener o que demostrin un històric d’empadronament de mínim 5 anys consecutius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.