Celebració del 75è aniversari del pas de Sant Josemaria per Andorra

Al voltant de 230 persones han assistit, aquest dissabte al matí, a Prats de Gastó, a la missa amb motiu de la celebració del 75è aniversari del pas de Sant Josemaria Escrivà de Balaguer per Andorra. La missa ha estat presidida per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, que ha destacat la importància del pas d’un Sant per terres andorranes, i la bona acollida que va rebre Sant Josemaria al Principat. El punt àlgid de la celebració tindrà lloc el proper 2 de desembre, quan el prelat de l’Opus Dei participarà en la celebració i s’inaugurarà un baix relleu a l’església de Sant Julià de Lòria en honor a Sant Josemaria.

Ja fa cinc dies que un grup d’unes cinquanta persones van començar el seu camí des de Pallerols fins a Andorra per fer la ruta que Sant Josemaria Escrivà va recórrer, fugint de la persecució als catòlics, ara fa 75 anys. Aquest dissabte al matí han arribat a Prats de Gastó, a Sant Julià de Lòria, on s’ha donat el tret de sortida a la celebració del 75è aniversari, i han assistit a la missa presidida per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives.

A la celebració hi han assistit al voltant de 230 persones, entre les quals s’ha comptat amb els cònsols de la parròquia, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, amb el síndic general, Vicenç Mateu, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, i l’ambaixador espanyol, Alberto Moreno.

Jordi Piferrer que ha estat un dels organitzadors d’aquesta celebració recorda que el punt àlgid de l’aniversari serà el dia 2 de desembre, quan assistirà el prelat de l’Opus Dei i s’inaugurarà un baix relleu a l’església de Sant Julià de Lòria.

Josemaria Escrivà de Balaguer va ser el fundador de la prelatura de l’Opus Dei el 1928, i el seu pas per Andorra va ser el desembre de 1937 fugint de la persecució religiosa. Va morir a Roma el 26 de juny del 1975 i un terç de l’episcopat va sol·licitar a la Santa Seu la seva canonització. El 2002 Josemaria Escrivà va ser declarat Sant per Joan Pau II.

(Cliqueu per ampliar)

6 comentaris

  1. Qui ha organitzat aquesta reunió sectària a Andorra?
    D’on han sortit els fons per l’acte?

  2. Ara resulta que a Sant Julià som també de l’Opus.
    UL+PLA+OPUS=DA ?

  3. No entenc que hi fan les nostres autoritats en la celebració d’un aniversari del fundador d’una secta de fonamentalistes catòlics , veneida pel Vaticà, però secta…, plena de Srs ben vestits, d’aquells que s’ha de lliberalitzar el benefici i socialitzar les perdues…., que robar a mils d’accionistes i timar a mils d’estalviadors no és pecat, però si et masturbes vas al infern…..MOLT I MOLT PERILLOSOS.

  4. El que hauria de fer l’església catòlica és donar els seus béns als més desafavorits. Així compliria el que demanava Jesus dels més rics i que deia que és més difícil que entri un camell pel fill d’una agulla que un ric al regne dels cels. Que no ho farà? Ja ho sabem i és així perquè l’església està dominada des de quasi el principi pel dimoni (real o metafòricament).

  5. Andorra va salvar la vida als perseguits d´un i altre bàndol. Es bo recordar-ho i donar gràcies.

  6. Prepar-vos tots que tindrem una desgracia grossa, ja ho veureu

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES