CEA: “El preu i la dificultat per a trobar habitatge provoca la marxa de bons professionals”

un habitatge
Un habitatge. Foto: ARXIU

La problemàtica de l’habitatge assoleix una nova dimensió. Des de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) adverteixen que són molts els treballadors amb temps de residència al país que es veuen obligats a marxar, tot i disposar de formació i bones condicions laborals.

El perfil seria de professionals amb sous per sobre del salari mínim, ben formats i que en la majoria de casos fa temps que treballen a la mateixa empresa. Tot i aquests punts positius i que les empreses estan interessades a mantenir-los, es veuen obligats a marxar del país per la impossibilitat de trobar habitatges a un preu assequible.

El president de la CEA, Gerard Cadena, ha constatat que hi ha gent que són bons professionals que “han retornat al seu país. Moltes vegades per culpa de no trobar un habitatge a preu assequible”.

A curt termini no hi ha indicis que millori la situació. Són diversos els factors que tensionen el mercat, a banda de l’especulació inflexible. Per exemple, el creixement del país en els darrers anys, que es tradueix en un augment de la demanda. Cadena alerta que aquest augment coincideix amb que “l’oferta està disminuint”. Amb tot, afirma que la CEA farà mans i mànigues. “Això és un problema que hem de solucionar i nosaltres ens hi posarem de cap per a intentar solucionar-ho”.

La CEA ha iniciat un seguit de trobades amb associacions del sector immobiliari i el col·legi d’arquitectes per tal de plantejar solucions que, en el millor dels escenaris, tindrien impacte a mitjà termini. Implicarien augmentar l’oferta immobiliària a preus assumibles per als treballadors, però adverteixen que l’esforç ha de recaure a parts iguals entre els empresaris i l’administració.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES