ordinoEl líder de Convergents d’Ordino (CD’O) i conseller de l’oposició, Enric Dolsa, ha criticat, aquest dijous a la tarda en la roda de premsa posterior a la sessió del Consell de Comú, l’aprovació d’una pòlissa d’1,3 milions d’euros per fer possible el funcionament del camp de neu d’Ordino-Arcalís. Dolsa ha lamentat que “una vegada més s’han de demanar fons importants en forma de préstec per mantenir la viabilitat de l’estació” i ha avisat que tot i no superar el límit d’endeutament d’enguany, “si el problema d’Arcalís no es resol aviat, no sabem si el Comú podrà fer front a la situació durant l’any 2016”. “Ja no hi ha marge per demanar més diners”, ha admès.

Convergents d’Ordino, a la minoria, ha valorat, aquest dijous a la tarda, en roda de premsa, l’aprovació d’un crèdit per part del Comú d’1,3 milions d’euros necessari per fer front a la manca de liquiditat produïda pel dèficit acumulat a l’estació d’Arcalís durant l’última temporada d’hivern. En relació amb aquestes pèrdues, el conseller de CD’O, Xavier Jiménez, ha detallat que “la xifra arriba fins als 2,8 milions d’euros” i ha afegit que “la gran limitació d’Arcalís és l’autosuficiència”. A més, fent referència als límits d’endeutament, Jiménez ha precisat que el marge establert “és del 200% dels ingressos dels tres últims anys” i ha assegurat que tot i que cal esperar al tancament de l’exercici d’enguany, “amb aquest crèdit d’1,3 milions d’euros estarem molt a prop del llindar permès”. La minoria també ha recalcat que “cada vegada costa més veure la viabilitat de l’estació” i ha assegurat que la solució passa per “aconseguir finançament amb l’entrada de capital privat”.

Per la seva banda, el cònsol major d’Ordino, Ventura Espot, ha explicat que les pèrdues del camp de neu d’Ordino-Arcalís no es poden quantificar en el moment de fer el pressupost inicial i ha afegit que els resultats de cada temporada depenen de molts factors, com ara la climatologia i l’estat econòmic dels visitants. Fent referència als límits d’endeutament comentats per l’oposició, Espot ha confirmat que el Comú d’Ordino pot demanar aquest crèdit d’1,3 milions d’euros perquè s’ajusta a la llei d’endeutament de comuns i ha concretat que “el resultat és el que és” i, per tant, “necessitàvem un aval perquè ens faltava aquesta liquiditat”.

Pel que fa a l’obtenció d’aquest préstec, la cònsol menor d’Ordino, Consol Naudí, ha explicat que “es demana bàsicament per les pèrdues acumulades a l’estació durant l’última temporada d’hivern” i ha afirmat que en cap cas s’arribarà al límit d’endeutament, ja que “el préstec està garantit per l’ABA i ja sabem que s’ho miren molt tot”. “Si et passes del límit, no te’l concedeixen”, ha assegurat.

El primer any del refugi guardat de Sorteny es tanca amb un molt bon balanç

Tant Govern com oposició han coincidit, aquest dijous a la tarda en la roda de premsa posterior a la sessió del Consell de Comú, en la bona acollida i funcionament que està tenint el nou refugi guardat ubicat al Parc Natural de la Vall de Sorteny. En aquest sentit, des de la minoria, Enric Dolsa ha destacat que el primer any s’ha tancat amb un benefici net de 37.000 euros i ha assegurat tenir constància de nombrosos clients que han estat al refugi i han quedat molt satisfets. Per la seva banda, la cònsol menor d’Ordino, Consol Naudí, ha celebrat els bons resultats obtinguts durant el primer any de funcionament i ha recalcat que malgrat no fer una campanya de comercialització molt important, “s’ha aconseguit una molt bona crítica per part de tothom i això és el que ens satisfà més”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada