CDC titlla de tergiversació les declaracions de Compromís sobre ajuts socials

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu, en resposta a la nota emesa per Compromís per la Seu, ha manifestat que:

  1. Disposa d’un pressupost de 56.000€ destinat a cobrir urgències socials.
  2. A banda, des del consistori es va crear ja fa anys un programa destinat a cobrir les necessitats sorgides arran de la crisi, al qual s’hi destinen 96.000€, i que es desglossa en diverses accions:
    1. Ajuts específics per al col·lectiu de la gent gran.
    2. Ajuts específics per a menjadors de les llars d’infants.
    3. Ajuts per a la promoció de la ciutat, destinats a fomentar l’obertura de comerços i la creació de nous autònoms.
    4. Plans d’ocupació municipals per a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.

Des de la seva creació, i amb l’acord de tots els grups municipals, el programa d’ajuts anticrisi ha emprès accions diverses per abordar de forma transversal la situació econòmica desfavorable de persones i famílies de la ciutat; suposant una mesura d’alta utilitat per salvar situacions puntuals de dificultat que s’han produït durant aquests anys.

Així, l’Ajuntament de la Seu manté aquestes dues partides pressupostàries ben diferenciades: la d’urgència social (destinada als usuaris habituals dels serveis socials bàsics) i l’anticrisi (destinada a les persones que han tingut i tenen dificultats puntuals derivades de la conjuntura econòmica).

Compromís per la Seu actua amb mala fe quan intenta confondre, un cop més, la població de la Seu desinformant-la de forma premeditada, i amb absolut desconeixement dels programes existents, fet que no és admissible després de tants anys de funcionament del projecte.

I allò que encara és pitjor: votant en contra a destinar 96.000€ a mesures per pal·liar la crisi, entre els ajuts a la gent gran, a la promoció de l’autonomia de les persones amb l’obertura de nous negocis i a la inserció laboral de les persones amb risc d’exclusió social.

Finalment, i des de l’observació de la realitat dels serveis socials, des de l’equip de govern es defèn que una de les millors fórmules per ajudar els ciutadans a fer front a la crisi és fomentar l’ocupació, l’auto ocupació o l’emprenedoria, acompanyant les persones a la seva pròpia autonomia per assolir una societat forta i no depenent.

Text: equip de govern Ajuntament Seu d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.