Catalunya preveu mantenir la mobilitat restringida fins passat Nadal

Un vehicle espanyol entrant per la frontera del riu Runer
Un vehicle espanyol entrant per la frontera del riu Runer. Foto: AndorraDifusió

Si es confirma el pla de desescalada de Catalunya que s’ha filtrat aquest dimarts, els turistes catalans no podrien entrat al Principat fins passat Nadal. Tot i que el govern català no l’ha confirmat, preveu començar a relaxar mesures a partir de dilluns vinent, però el confinament perimetral no s’aixecaria fins a la darrera de les quatre fases que preveu, a patir del 18 de gener.

Catalunya preveu mantenir el confinament perimetral fins al 18 de gener. Així es recull en l’esborrany del pla de desescalada de la Generalitat que s’ha filtrat aquest dimarts en diversos mitjans catalans i que la Generalitat no ha desmentit. Si es complís, els turistes catalans no podrien entrar a Andorra fins passat Nadal.

Des de l’executiu, que després de conèixer-se la notícia s’ha reunit de manera extraordinària, s’ha emès un breu comunicat anunciant que considera prematur pronunciar-se i que manté contacte permanent amb les autoritats catalanes, així com també amb les del govern espanyol. Insisteix que defensarà els interessos d’Andorra de cara a les decisions que Catalunya hagi d’adoptar d’ara endavant.

Segons l’esborrany que s’ha conegut, l’obertura progressiva d’activitats a Catalunya començaria dilluns que ve, 23 de novembre, i consistiria en quatre fases, que s’avaluarien cada quinze dies en funció de la taxa de reproducció del virus i les hospitalitzacions.

La portaveu de la Generalitat de Catalunya, la consellera Meritxell Budó ha remarcat que totes les decisions s’estan prenent seguint el binomi salut-economia i que s’estan treballant conjuntament amb els diferents sectors perquè puguin reobrir amb limitacions.

Les últimes fases del pla sí que plantegen relaxar i eliminar l’aïllament per municipis els caps de setmana, però en cap cas la restricció d’entrada i sortida de Catalunya sense motiu justificat i el toc de queda.

Pel que fa a França ja va anunciar que mantenia el confinament fins a l’1 de desembre, tot i que les autoritats no descarten allargar-lo si la situació sanitària no millora.

TOTES LES NOTÍCIES