transit2El Servei Català de Trànsit ha contractat una empresa italiana perquè recopili totes les multes que ha posat a conductors estrangers i que no pot cobrar. S’encarrega de perseguir els infractors de països que no són membres de la Unió Europea amb multes pendents, entre ells els andorrans. Alguns ajuntaments catalans també han contractat els seus serveis.

Des del juliol una empresa italiana, Nivi Gestiones, recopila totes les multes que el Servei Català de Trànsit tramita a conductors estrangers. Segons publica avui el diari Ara, en quatre mesos l’empresa ja n’ha recollit 40.000.

El Servei Català de Trànsit està a l’espera que les properes setmanes entri en vigor la directiva europea per intercanviar informació dels propietaris dels cotxes multats entre els estats. Mentrestant Nivi Gestiones ja recopila informació. Quan la normativa sigui vigent, Trànsit s’encarregarà dels infractors de països de la Unió Europea, mentre que l’empresa italiana es dedicarà a perseguir les multes dels conductors de fora de la Unió, com ara els andorrans. Per fer-ho, l’empresa localitza les matrícules multades a través d’una xarxa d’intercanvi d’informació extraoficial amb altres països i els envia la notificació de la multa. Per cada multa recuperada, Nivi Gestiones es quedarà un 40% de l’import.

A banda de Trànsit, 22 ajuntaments catalans també han contractat els serveis d’aquesta empresa. Entre ells els de Roses, Puigcerdà, Cadaqués, l’Escala, Figueres o Tossa de Mar. Un dels motius és que la directiva europea no inclou l’intercanvi d’informació pel que fa a una de les multes més freqüents, la d’aparcament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada