Catalunya ja pot emetre el Certificat COVID digital

Covid-19 certificat digital
El certificat COVID digital s’obtindrà a través de ‘La meva salut’. Foto: RàdioSeu

La ciutadania ja pot accedir al web de La Meva Salut i descarregar-se el Certificat COVID digital, un document que vol facilitar els desplaçaments per la Unió Europea i fer-los més segurs. Aquest certificat acreditarà tres possibles situacions individuals: haver estat vacunat contra la COVID-19; haver-se realitzat una prova amb un resultat negatiu, o haver-se recuperat de la malaltia.

Així, el certificat COVID digital inclou tres opcions d’acreditació igualment vàlides: Certificat de vacunació contra la COVID-19, Certificat de recuperació de la COVID-19 i Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa (disponible pròximament).

El Departament de Salut ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal de poder emetre el document abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el pròxim 1 de juliol. En aquest sentit, les reunions entre responsables tècnics del Departament de Salut i del Ministerio de Sanidad són constants per conèixer les novetats i les especificitats del projecte.

 

Fase de prova

El desplegament d’aquesta eina es troba en aquests moments en fase de prova (capacitat, concurrència, etc.) i progressivament s’hi aniran afegint altres funcionalitats. Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s’obtindrà a través del web de La Meva Salut. Pròximament estarà també disponible a les aplicacions mòbils i en altres formats.

Malgrat que el llançament del Certificat COVID digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent encara l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE). També caldrà saber com serà la seva aplicació per part dels estats membres.

TOTES LES NOTÍCIES