Catalunya fa marxa enrere i tanca l’oci nocturn interior

Una discoteca
Una discoteca. Foto de Dmitry Berdnyk a Unsplash

La Generalitat de Catalunya ha decidit fer marxa enrere en les mesures i tancar l’oci nocturn interior a partir de divendres i durant 15 dies, davant l’augment dels contagis de Covid, especialment entre els joves. També recomana recuperar la mascareta a l’exterior.

“Cal tornar a tancar l’oci nocturn que no es faci en espais oberts, i també posar restriccions a l’aire lliure en les activitats que apleguen molta gent”, ha anunciat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Totes les activitats hauran de tancar a les 3 de la matinada.

En aquelles activitats amb més de 500 persones, independentment de la naturalesa de les activitats, passa a ser obligatori un test d’antígens dotze hores abans d’accedir-hi, una PCR o bé tenir el certificat de pauta completa de la vacuna. Totes les activitats massives hauran de seguir el pla de grans esdeveniments.

La portaveu ha explicat que s’està acabant d’ultimar la resolució del Procicat, que s’explicarà en roda de premsa a les quatre de la tarda. Entrarà en vigor aquest cap de setmana i, en principi, serà vigent durant dues setmanes, tot i que podria canviar en funció de l’evolució de la pandèmia.

Text: CCMA

TOTES LES NOTÍCIES