Catalunya eleva a més de 3.000 els afectats pel brot de gastroenteritis després de consumir aigua de la font d’Arinsal


Les últimes dades de l´Agència de Salut Pública de Catalunya situen en més de 3.000 els afectats pel brot de gastroenteritis després de consumir aigua provinent de la font d´Arinsal. Des de l´empresa, que ha aturat la producció de manera cautelar, mantenen que s´han passat tots els controls i que estan preparats per afrontar possibles demandes d´indemnització. Al seu torn, la distribuïdora Eden Springs apunta que l´aigua de la font d´Arinsal podria ser la responsable del brot.

Ja són 3.166 les persones intoxicades per gastroenteritis després de consumir l´aigua que l’empresa Eden Springs va distribuir a 900 empreses de Catalunya. La dada és l´última que ha facilitat aquest dimarts l´Agència de Salut Pública de Catalunya. L´aigua, distribuïda entre el 7 i el 13 d´abril, prové de la font d´Arinsal. L´empresa ha aturat cautelarment la producció, però manté que només hi ha una línia afectada i que l´aigua ha passat tots els controls pertinents. Es remeten a una compareixença pública un cop es coneguin els resultats de les anàlisis encarregades a un laboratori especialitzat. En tot cas, el gerent de la companyia, Andreu Vilarrubla, ha explicat a la cadena SER espanyola que estan preparats per afrontar possibles demandes d´indemnitzacions. 

Mentrestant Eden Springs, que emmagatzema i distribueix les garrafes responsables del brot, assenyala l´aigua de l´empresa envasadora de la font d´Arinsal com a origen del problema. En un comunicat, la companyia catalana es fa ressò que així ho determina la investigació de la Generalitat. La nota afegeix que no s´ha detectat cap anomalia a les seves dependències a l´Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.