Catalunya Cristiana celebra el seu número 2.000

L’arquebisbe de Barcelona, Cardenal Joan Josep Omella, va presidir el dia 28 de gener a la catedral de l’arxidiòcesi de Barcelona, una celebració de l’Eucaristia per commemorar els 2.000 números del Setmanari Revista Catalunya Cristiana. També van concelebrar l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés, els auxiliars de Barcelona, Mons. Sergi Gordo i Mons. Antoni Vadell, l’abat de Montserrat, P. Josep Maria Soler, i el bisbe guatemalenc Mons. Pablo Vizcaíno. I entre els altres concelebrants, hi van ser també el Vicari General del Bisbat de Sant Feliu, Mn. Josep Maria Domingo; el Vicari General del Bisbat d’Urgell, Mn. Josep M. Mauri; el Secretari general i canceller del Bisbat de Terrassa, Mn. Carles Cahuana; el delegat episcopal de Càritas Diocesana de Barcelona i rector de Sant Vicenç de Sarrià, Mn. Salvador Bacardit i el fundador i primer director de Catalunya Cristiana, Mn. Joan Evangelista Jarque, a més del mateix director actual, Mn. Jaume Aymar.
La celebració va comptar amb la participació, a l’ofertori i a la comunió, del grup Worship.Cat, format per joves de diverses diòcesis catalanes. A més, Eulàlia Fantova (del Cor de Cambra Francesc Valls) va dirigir la resta dels cants per al poble i Josep Maria Escalona els va acompanyar amb l’orgue.
En la salutació inicial, el director de la publicació, Mn. Jaume Aymar, es va adreçar a tots els presents, com també als qui seguien l’ofici per Ràdio Estel, per assegurar que “són un gran estímul”, perquè tots “fan visible que Catalunya Cristiana és, per damunt de tot, l’actualització setmanal d’una iniciativa eclesial que van tenir, el 1979, Mn. Joan Evangelista Jarque i Mn. Francesc Malgosa”. A més dels agraïments a tots els qui fan possible la publicació, Aymar va recordar l’agraïment personal que va fer divendres passat al Papa, a la Casa de Santa Marta del Vaticà, per la salutació que va dedicar a la revista i que es va publicar en una edició extraordinària que el mateix director va lliurar físicament al pontífex.
En l’homilia, el cardenal Omella va destacar que, “com diu l’evangeli referint-se a Jesús a Galilea, on va iniciar la seva obra de manera senzilla, també Catalunya Cristiana començava el seu camí ara fa gairebé 39 anys, de la mà dels preveres Joan Jarque i Francesc Malgosa, amb senzillesa i amb pocs recursos, ja que no trobaven ajuda per enlloc, però van continuar”.  En aquesta línia, afegí que l’Eucaristia servia “per agrair tot el bé que ha fet Catalunya Cristiana en els cors, a la nostra terra i a tot arreu”. L’arquebisbe de Barcelona igualment va fer seva la felicitació del Sant Pare, reflectida en el mateix número 2.000 del setmanari, i va aprofitar el moment per mostrar, per primera vegada públicament, el document oficial en paper, amb la signatura de Francesc i la capçalera oficial de la Santa Seu. Al final de la predicació, el va lliurar personalment a Jaume Aymar al mateix altar.

TOTES LES NOTÍCIES