etseibEl decret de preus públics universitaris per al curs 2014-2015 no aplicarà l’actualització de l’IPC per a les primeres matrícules de graus i cicles, d’acord a la proposta que el Govern de la Generalitat ha presentat avui a la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya. Aquest òrgan, integrat pels rectors i els presidents dels Consells Socials de les Universitats, ha informat positivament sobre el decret que s’aprovarà en el proper Consell Executiu del Govern.

Amb aquest decret –que afecta els preus dels serveis acadèmics i complementaris dels ensenyament que presten les universitats públiques de catalanes i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per al pròxim curs–, el Govern dóna compliment al compromís de la Secretaria d’Universitats i Recerca de mantenir els preus dels crèdits matriculats per primera vegada després de l’aplicació, al 2012, del sistema que estableix el pagament en funció del nivell de renda familiar. Un mecanisme que garanteix que ningú quedi fora de la universitat per motius econòmics.

La congelació dels preus públics universitaris, que ja es va aplicar el curs 2013-2014, respon a l’objectiu de facilitar l’accés als estudis. Així, per segon curs consecutiu, els preus dels crèdits seran els mateixos: 25,27 euros per als estudis de coeficient A; 35,77 euros pels de coeficient B; i 39,53 per als de coeficient C.

També es mantenen els preus en les repeticions de matrícula, màsters, doctorats i serveis acadèmics administratius, tot i que en aquests casos sí s’aplicarà l’actualització de l’IPC. En el cas dels màsters que no habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades, continua l’opció de rebaixa de fins a un 30% sobre el preu del crèdit. Així, hi ha dos preus diferenciats actualitzats amb l’IPC entre els estudis que habiliten (40,88 euros/crèdit) i els que no habiliten (65,41 euros/crèdit, susceptible a la bonificació del 30%).

A mes, s’ha ampliat als estudis de màster l’exempció de pagar el percentatge del preu per a la convalidació, adaptació o reconeixement de crèdits en aquells supòsits especials relacionats amb la planificació de les trajectòries curriculars dels estudis que la universitat ofereix als estudiants. El curs anterior, aquesta opció només estava prevista per als graus.

Pel que fa a les Beques Equitat, es continuarà aplicant el tram més baix  –que preveu una bonificació del 50%– per a tots aquells estudiants per a tots aquells estudiants que compleixen els requisits econòmics per ser beneficiaris de les beques del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports (MECD) però que queden exclosos dels ajuts estatals al tenir una nota entre 5 i 5,5. Així mateix, les Beques Equitat mantindran la bonificació a les enginyeries que es va aplicar el curs passat després del canvi de coeficient d’estructura docent.

Pel que fa al fraccionament del pagament de la matrícula, el decret de preus per al curs 2014-2015 introdueix l’obligatorietat de que, com  mínim, aquest fraccionament sigui el mateix que el curs anterior, que voldria dir, que es faci en tres fases.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada