Catalunya avança 4 mesos els reforços per a prevenir incendis forestals

El Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF) fent vigilància activa aquest divendres (Govern.cat)
El Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) fent vigilància activa aquest divendres (Govern.cat)

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha reforçat aquest mateix mes de febrer les unitats dels Grups Especials de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) per a poder donar cobertura a tot el territori executant feines de prevenció i de vigilància i primera intervenció d’incendis forestals.

L’avançament de 4 mesos del reforç d’estiu dels efectius d’aquest grup operatiu és a causa de la situació de sequera acumulada en els darrers tres anys a Catalunya i dels rècords històrics de falta d’aigua a la vegetació que comporta un augment considerable de perill d’incendis forestals. El reforç s’ha fet efectiu aquesta mateixa setmana doblant el nombre d’efectius amb una ampliació de pressupost fins als 3 milions d’euros.



8 bases amb equips operatius i maquinària tot l’any per a cobrir tot el territori

Els 8 equips actuals actuen des de Vilamalla (Alt Empordà), Torreferrussa a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Oriental), Benifallet (Baix Ebre), Ulldemolins (Priorat), Constantí (Tarragonès), Arnes (Terra Alta), Tremp (Pallars Jussà) i Calaf (Alta Anoia). Amb el personal incorporat aquesta setmana, s’ha passat a poder disposar de 60 efectius amb 26 vehicles, 1 tractor equipat amb desbrossadora i una arada de discos per a realitzar tasques preventives i 3 robots desbrossadors que serveixen per a fer tasques de trituració i eliminació de restes vegetals.

TOTES LES NOTÍCIES