El  secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, anuncia l’inici dels treballs conjunts entre administracions perquè “les necessitats dels mercats de treball, de treballadors/es i d’empreses superen les fronteres”

La secretaria d’Estat d’Afers Socials i Ocupació d’Andorra, Ester Fenoll, comunica en la primera reunió de treball que actualment hi ha 900 ofertes de llocs de treball pendents de cobrir al Principat

El Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han acordat avui treballar conjuntament amb l’objectiu de facilitar l’ocupació de llocs de treball transfronterers.

L’acord s’ha fet públic després de la reunió celebrada a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, en què hi ha participat el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta; la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació d’Andorra, Ester Fenoll; i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

“Constatem que les necessitats del mercat de treball, de les empreses andorranes i dels treballadors de la Seu d’Urgell, Alt Urgell i àrees d’influència superen les fronteres administratives i, per tant, hem acordat coordinar-nos per trobar solucions”, ha informat Josep Ginesta.

De fet, ha afegit el secretari general “faig una crida a totes les persones interessades perquè el Govern d’Andorra ens ha comunicat que, en l’actualitat, hi ha 900 ofertes de llocs de treball que estan sense cobrir. És una oportunitat que cal aprofitar”.

Els representants dels governs català, andorrà i de la Seu d’Urgell han decidit continuar els treballs conjunts després del període nadalenc “per establir mesures de cooperació entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Agència d’Ocupació d’Andorra”, ha afirmat Josep Ginesta.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies ha avançat que, entre les accions que s’estudiaran portar a terme, s’inclouen donar cobertura a la intermediació a les oficines de treball per les persones que volen treballar a Andorra, així com buscar un instrument perquè les ofertes de treball de les empreses andorranes passin pels circuits del SOC i el portal Feina Activa.

Finalment, Josep Ginesta ha subratllat que “les polítiques actives d’ocupació s’han d’ajustar a les necessitats de les persones de la Seu d’Urgell i la comarca així com de les empreses andorranes, de tal manera que ens coordinarem per fer formació segons les demandes de les persones i empreses de totes dues bandes de la frontera”.

1 comentari

  1. Continuem facilitan la vida a una gent que no ens pot veure. Tenim la memoria curta. No fa gaires dies el parlament català, amb el vot de l’alcalde de la Seu, va aprovar una resolucio contra Andorra, en totes les manifestacions que fan tallen la carretera d’acces al nostre país, l’ajuntament de la Seu va a machacar els vehicles andorrans aparcats als seus carrers etc……

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada