
Aquest és un entrant ideal per a qualsevol celebració que se’ns pugui presentar durant tot l’any. Va bé per a esdeveniments especials o àpats familiars o entre amics. És fàcil i, a més, es prepara en tan sols 10 minuts. Possiblement, molts dels lectors ja hagin fet aquest entrant o alguna de les seves variants.
Ingredients:
– Oblies de crestes
– Ous guatlla
– Sal
– Bacó
Agafem un motlle de muffins i cobrim cada orifici amb una oblia. També es poden utilitzar llesques de pa de motlle sense crosta. Si ens decantem per aquesta opció, hem de modelar-ho prèviament amb l’ajuda d’un corró.
Sobre l’oblia, posarem un parell de rodanxes de bacó.
Es porta al forn a uns 180 °c fins que el bacó quedi cruixent.
Ho traiem del forn, i col·loquem damunt un ou. Tornem a ficar al forn fins que qualli l’ou. Si esteu pendents, hi ha un punt de cocció que és l’òptima. Quan la clara es torna blanca i el rovell encara no ha quallat del tot és com queda més saborós.
Després, ja ho tindrem a punt per a servir.
Una altra opció de canapè o tapa, és simplement, torrar llesques de pa i col·locar damunt el bacó i l’ou, prèviament fregits.