Casabella i Dusautoir pugen al podi en la Cronoescalada de la Copa de España FEDME de La Vall de Boí

Avui dissabte  17 de desembre, s’ha disputat la 1a prova de la “Copa de España de España FEDME” d’esquí de muntanya a la Vall de Boí, amb una  cronoescalada.

La prova ha tingut lloc en els dominis de Boí-Taüll Resort, amb sortida des de la base de l’estació d’esquí catalana (2.020m) i arribada al cap de Puig Falcó (2.753m) per a les categories júnior masculí i sènior (masculí i femení).

Els cadets i els júniors femení, han pres la sortida a la zona del restaurant La Carlina (2.200m aprox).

L’esquiador júnior de la FAM, Sergi Casabella, i la sènior FAM, Sophie Dusautoir, han pujat al tercer calaix del podi de la seva categoria.

El guanyador absolut ha estat Antonio Alcalde (29:29.19)

El millor temps en dones ha estat per a la catalana Laura Orgué (34:28.38)

D’altra banda, Maria Fargues (37:13.97), que torna a competir després de lesionar-se la passada temporada, ha fet una bona cursa, arribant en 5a posició.

L’equip sènior masculí ha tingut en Jordi Solé el millor resultat d’avui, amb el 8è millor crono (32:20.79)

En Jordi ha fet una bona cursa amb bones sensacions.

Gerber Martín ha marcat una excel·lent 10a posició (32:37.41) i Xavi Areny ha estat 13è (33:06.95), tot i no ser la seva especialitat.

Els júniors de l’equip nacional, esperonats pel ritme que ha marcat el primer classificat de la categoria, el català Jan Margarit (32:10.41), han fet una bona carrera i, a part del podi del Sergi, en Martí Torregrosa ha estat 5è (35:21.86) i l’Arnau Soldevila, 7è (35:48.91)

Les condicions meteorològiques han estat favorables i la qualitat de la neu bona, donades les nevades de les últimes hores.

Demà serà el torn de l’sprint, que es tornarà a disputar dins la zona de l’estació d’esquí, en el sector de Vaques.

El júnior de la FAM, David Pérez, que per motiu dels estudis que cursa a França (Biotecnologia a Grenoble) té un calendari diferent, ha participat avui en els Campionats de França de Verticals.

En David s’ha sentit cansat i no ha pogut seguir els seus referents.

L’objectiu, entrar entre els 10 primers no s’ha pogut assolir, però l’esforç li ha permès marcar el 17è millor crono tot i no trobar-se en les condicions físiques.

(Text i foto: FAM)