Casa Beal inicia la verema d’una collita ‘excepcional’ en la que s’espera arribar als 3.000 quilos de raïm

Situades a uns 1.100 metres d’alçada, les vinyes de Casa Beal han començat aquest dissabte la verema de la collita del 2012. Una collita ‘excepcional’ en la que retroben el vi elaborat el 2007, segons ha explicat el responsable del celler, Joan Visa. Durant aquest cap de setmana esperen collir uns 3.000 quilos de raïm de forma manual, tant per les característiques del terreny com per garantir la màxima qualitat del producte, ha assenyalat l’enòleg Ferran Gironès. Així mateix, la collita del 2011 ja està embotellada i preparada per a comercialitzar tant a establiments del país com per internet o amb fires i esdeveniments internacionals, ha apuntat Visa.

Casa Beal ha iniciat aquest dissabte la verema de la collita 2012 després que el raïm hagi arribat al seu punt òptim. ‘Ha arribat a un grau molt bo i per això no hem pogut esperar més’, ha explicat el propietari de les vinyes, Joan Visa. El resultat és ‘excepcional’, ha apuntat, i es retroba el vi elaborat el 2007. ‘Va ser un any molt aromàtic i amb molta complexitat’, ha afegit l’enòleg del celler, Ferran Gironès.

Enguany, malgrat alguns cops de calor patits a l’estiu, el raïm ha anat madurant a poc a poc per la qual cosa s’espera que es culli una mica més quantitat que l’any passat arribant als 3.000 quilos de fruita, ha indicat Gironès. El vi d’alçada que per setè any consecutiu cull Casa Beal pertany a la varietat Gewürztraminer, ja que és la que ha demostrat adaptar-se millor al terreny. A més, presenta aromes de poma, litxi i plàtan que ‘ressalten moltíssim’, afirmen els responsables del celler.

D’altra banda, l’inici de la verema també ha servit per presentar el Cim del Cel 2011, resultat de la collita de l’any passat. Després de passar més de sis mesos reposant en ampolla, aquest vi blanc andorrà ja està llest per ser comercialitzat en establiments locals, per internet, en cases de gourmet que s’han interessat pel producte, a turistes que visiten les vinyes o en fires i mostres internacionals. ‘Estem assolint el nostre objectiu. Comencem a dominar i trobem la línia de producte que volem’, ha destacat Joan Visa.

D’aquesta collita se n’han obtingut unes 1.600 ampolles que es venen habitualment a un preu de 50 euros. Són algunes menys que altres anys perquè han fet una remesa d’ampolles màgnum d’1,5 litres davant la demanda d’alguns interessats.

1 comentari

  1. El vi d’aquest funcionari d’aduanes no està sotmes a cap mena de control, és caríssim val mes comprar qualsevol vi blan del Torres o un bon Albariño que costen 8 vegades menos.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES