carxofa

Incorpora la carxofa a la dieta ja. Es tracta d’aprofitar les seves propietats diürètiques i desintoxicants per prendre-la en amanida, rostida, al vapor, bullida, com més t’agradi. Ara apareixen les primeres al mercat i ‘estan tan saboroses!

Bones per al fetge gràcies a la cinarina, que li dóna aquest punt d’amargor, les carxofes són molt nutritives i riques en vitamines A, B i C, així com en magnesi, potassi, calci i ferro. Estimulen la circulació sanguínia, redueixen el colesterol i el nivell de sucre en sang. A més, ajuden a la digestió i eliminació dels greixos, gràcies també a la cinarina.

Com que són molt baixes en calories (aproximadament unes 45 per cada 100 grams), molt riques en fibra ja que contribueixen a eliminar els greixos, són una de les verdures estrella a les dietes d’aprimament. A més, ajuden a reduir l’índex glucèmic (sucre en sang) i a controlar l’absorció dels hidrats de carboni. De fet, tots i totes coneixem la famosa “dieta de la carxofa”. Sense arribar a ser un aliment “crema greixos” (que no ho és), sí que és important incloure en la nostra dieta diària, vulguem o no aprimar, ja que són molt depuratives i ajuden al fetge i la vesícula a realitzar les seves funcions correctament i a expulsar la bilis.

Són molt recomanables en cas de retenció de líquids i si hi ha presència d’àcid úric, ja que ajuden a eliminar-los, així com en cas de malalties reumàtiques, artritis, gota, etc. Com que és un bon drenant i eliminants de greix, és també una verdura que ajuda a combatre l’acne, així com èczemes i dermatitis.

Des d’octubre fins a gairebé maig pots trobar carxofes fresques de temporada al mercat. Les primeres són, sens dubte, les més tendres i saboroses pel que, si són petites, es poden prendre crues. Encara que, com saps, s’admeten tota mena de coccions i poden constituir un plat per si mateixes o un bon acompanyament. Recorda amanir sempre amb oli d’oliva, ja que la vitamina E d’aquest contribueix a que absorbim correctament els nutrients de la carxofa.

Per Belleza Activa / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada