Carto, una de les millors empreses del món en anàlisi de dades, treballarà amb Andorra

a

Actua Innovació ha establert un acord de col·laboració amb CARTO, una de les millors empreses del món en anàlisi i visualització de dades espacials, que permetrà, mitjançant múltiples fonts de dades, sumar-se al projecte que estudia el comportament dels turistes a Andorra. Atreta pel potencial del país en aquest àmbit, pels projectes ja engegats i per la facilitat de disposar de dades, l’empresa ha escollit el Principat per fer aquests tipus de projectes conjuntament amb l’equip local que proporcionaran eines (clústers espacials, trajectòries més freqüents, segmentació de perfils, correlacions entre diferents punts d’interès,…) per identificar informació de gran valor per als diferents organismes del sector.

 

L’acord és una col·laboració a tres bandes entre Actua, CARTO i el MIT City Science Group amb l’objectiu de realitzar un projecte entorn al sector del turisme amb dades molt més precises i mètriques de gran interès per als diferents organismes del sector. Fins al moment existien pocs mecanismes per a controlar i monitoritzar el sector del turisme i s’utilitzaven sistemes tradicionals, com les enquestes, per analitzar un sector de gran repercussió econòmica per al país.

 

El director d’Actua Innovació, Marc Pons, ha destacat que “sumem a l’estratègia d’esdevenir un Living Lab un partner punter i de renom internacional pel que fa a l’analítica de dades” i ha explicat que l’acord “aportarà un impuls més en la línia ja engegada d’analítica de dades per donar suport a l’administració pública i el teixit empresarial”.

 

Per la seva banda, el director de vendes de Carto, Jaime de Mora, ha assenyalat que “formar part d’aquest tipus de programes posiciona Andorra com a líder mundial en la creació de polítiques basades en dades que també donen suport a la seva indústria turística de primer nivell”.