Fns al 27 de gener es pot visitar al Centre d’Art d’Escaldes-engordany l’exposició “Cartells de revista. Anuncis de pel·lícules en publicacions periòdiques nord-americanes (1930-1964), la mostra que acomiadarà el 2017.

Cartells de revista ens desperta la nostàlgia per l’època daurada del cinema produït a Hollywood, amb més de 100 anuncis protagonitzats per grans estrelles de cine, com Marlon Brando, Gary Grant, Gregory Peck, Doris Day, Lana Turner o Audrey Hepburn, entre d’altres.  Els anuncis de revista exposats van ser dissenyats i produïts per ser publicats a revistes de renom i gran tiratge com Life, The Saturday Evening Post… la cronologia d’aquests anuncis és des de 1930 i fins 1954, i  tenien com a objectiu atreure el públic a les sales de cinema. 

Actualment aquests anuncis són tresors gràfics que permeten un passeig visual per un dels períodes més esplendorosos del setè art.

Els anuncis que formen aquesta exposició es presenten en 7 àmbits; concretament Com llegir un cartell de cinema. Composició, Com llegir un cartell de cinema. Tipografia, La gran fàbrica d’estrelles, Històries d’amor, històries d’acció, Crim i càstig i  el Musical. Tots els anuncis procedeixen de la col·lecció de Roger Biosca i la mostra la produït el Museu del cinema de Girona. 

Cartells de revista és una exposició que ajuda a recordar una de les funcions de la seu del CAEE, atès que les parets que acullen les col·leccions i les exposicions que s’hi poden veure van acollir també el cinema Valira, un dels primers cinemes del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada