Carta de condol del cap de Govern al president sud-africà per la mort de Nelson Mandela

madelaEl cap de Govern, Antoni Martí, ha enviat una carta de condol al president sud-africà, Jacob Zuma, per la mort de Nelson Mandela:

“Més enllà de la nit que m’envolta negra com l’abisme insondable, jo agraeixo als déus que siguin per la meva ànima invicta.” (William Ernest Henley. Poeta anglès 1849–1903).

Avui Sud-àfrica i el món sencer lamentem la mort de Nelson Mandela, una de les icones polítiques més rellevants del segle XX.

Nelson Rolihlahla Mandela va defensar la justícia, la llibertat i el respecte dels drets humans, i representa per sobre de tot la lluita pacífica contra el racisme, la intolerància i la violència. Avui lamentem profundament la pèrdua d’un líder que no només ha marcat la història de Sud-àfrica, sinó que també ha tingut un paper fonamental en la defensa dels valors democràtics.

El líder sud-africà ha ensenyat a tot el món una valuosa lliçó de superació, reconciliació i lluita pel bé comú: Si vols fer les paus amb el teu enemic, has de treballar amb ell: llavors esdevindrà el teu company.

És amb profunda emoció que em dirigeixo a vostè, per tal d’expressar en nom del poble d’Andorra i el Govern del Principat d’Andorra el nostre més sentit condol a la seva família, al Govern i al poble de Sud-àfrica.

(Foto: EFE)

TOTES LES NOTÍCIES