ad800AD800 ha adreçat, tal i com va anunciar, una carta als Coprínceps per tal que no ratifiquin la Llei de l’IRPF. Aquest és el contingut íntegra de la missiva:

Ens adrecem a vostè amb el prec que tingui a bé llegir el cas que a continuació li exposem referent a l’aprovació, al Consell General de les Valls d’Andorra, de la Llei de l’Impost sobre la Renda, IRPF, del 24 d’abril, que preocupa un ampli sector de la població del Principat.

Després que el setembre 2011, el Cap de Govern va manifestar la necessitat que Andorra fos homologable amb Europa i malgrat que el programa electoral del grup parlamentari que ostenta la majoria absoluta al Consell General, DA, no incloïa el Projecte de Llei de l’IRPF, actualment, des del Govern es justifica la necessitat d’implantar aqueta mesura per poder tancar un marc fiscal homologable.

Segons les notícies recentment aparegudes a la premsa nacional, Europa centra les relacions fiscals amb països tercers al voltant de l’intercanvi automàtic de dades i no s’imposa cap nivell de fiscalitat directa ni s’exigeix un IRPF sobre les rentes globals.
Aquestes contradiccions ens porten a pensar que el Govern amaga informació i que oculta a la ciutadania la seva intenció de ratificar l’intercanvi automàtic de dades fiscals abans del final d’aquest any 2014.

Tenint en compte la importància de la implantació d’un IRPF i les conseqüències que pot tenir en l’economia del país, en el col·lectiu empresarial, el de residents passius i en la classe mitjana en general, des d’AD800 hem demanat al Govern que demori la votació al Consell General de la llei de l’IRPF, la qual, malgrat l’evidència de la preocupació que genera en un considerable sector de la ciutadania, ha estat aprovada el proppassat 24 d’abril i en breu li serà tramesa per a la seva ratificació. Creiem que és necessari un període de reflexió i debat amb tots els actors socials i fins i tot un referèndum per legitimar l’aprovació d’aquesta Llei.

Com a representants de la plataforma ciutadana AD800 sol·licitem la seva consideració més atenta i li preguem que no ratifiqui la Llei de l’IRPF per tal de concedir a la ciutadania un termini que permeti al Govern d’Andorra proporcionar una informació acurada a la ciutadania, i a la ciutadania no només analitzar-la i expressar els seus neguits, sinó ratificar-la per mitjà d’un referèndum o d’unes eleccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada