Carrié lamenta que durant l’estiu no s’hagin dut a terme millores per evitar les allaus a la carretera d’accés a França (Vídeo)

El president d’Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, ha lamentat que de moment no s’hagi fet cap obra de millora de la carretera d’accés a Andorra des de França, i tem que a l’hivern es repeteixin els problemes d’allaus que hi va haver la temporada passada. Carrié considera que les obres s’haurien d’haver fet durant l’estiu, i que tot i que durant l’hivern es va parlar molt del tema, ‘durant l’estiu tothom ha callat i la reforma no està feta’. L’empresari és conscient que és un tema ‘complicat i que necessita temps’, però creu que des d’Andorra ‘s’hauria d’apretar al màxim possible’ perquè si es tanca la carretera, ‘no és un problema del Pas de la Casa sinó de tot el país’.

Tot i que aquesta setmana des del senat francès han reiterat la voluntat de tirar endavant la millora de les comunicacions per carretera entre els dos països, el president de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, lamenta que durant l’estiu no s’hagi començat a treballar en la qüestió.

Cal recordar que al mes de juny, durant una trobada entre el ministre de Territori, Jordi Alcobé, i el seu homòleg francès, Frédéric Cuvillier, es va saber que el govern francès té previst reprendre les obres del desviament de la RN20 a Ax-les-Thermes al gener del 2014. En canvi, no es va concretar res en relació a la millora de les instal·lacions antiallaus, ja que els ministres es van limitar a expressar la voluntat de ‘reforçar la cooperació i el diàleg de cara a les futures temporades’. Prèviament, però, el prefecte de l’Arieja i la Direcció Interdepartamental de Carreteres del Sud-oest s’havien compromès a invertir en proteccions d’allaus al llarg d’aquest 2013.

Per aquest motiu, el president de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, lamenta que no s’hagi aprofitat l’estiu per per solucionar la problemàtica de les allaus a la RN20 i RN22, i que per tant, aquest hivern ‘tindrem els mateixos problemes si fa mal temps i neva molt’. Carrié demana sistemes de tirs d’allaus amb Gasex o Catex, o construccions per cobrir la carretera ‘tal com tenen totes les carreteres que pugen als Alps’.

L’empresari encampadà lamenta que es parlés molt sobre la problemàtica a l’hivern, però que en canvi durant l’estiu ningú ha dit res. En aquest sentit, ha afegit que no és una feina de quinze dies, sinó que ara ja s’haurien de preparar els treballs a fer durant l’estiu vinent.

Carrié ha reconegut que ha parlat amb el conseller general encampadà Xavier Montané, que li ha assegurat que estan treballant amb el govern francès per tirar-ho endavant. En aquest sentit entén que ‘és complicat i necessita temps’, però ha demanat que es pressioni el màxim possible, perquè ‘no és un problema únicament del Pas de la Casa sinó un problema nacional’, ja que si tallen la carretera, els turistes francesos no poden arribar a cap punt del país.