Els  veïns i comerciants del carrer dels Canonges de la Seu d’Urgell s’incorporen al moviment Viles Florides. Aquest històric vial és el primer espai florit reconegut de l’Alt Urgell i el cinquè de l’Alt Pirineu i Aran, després de Montellà i Martinet, Rialp, Vilaller i Bagergue, que ja en formen part com a municipis florits.

Des del carrer urgellenc van llençar la proposta, que ha estat acceptada, després de la bona rebuda del concurs d’embelliment amb flors que es va dur a terme durant el 2016. Pels veïns la iniciativa va néixer com una forma d’atraure turistes i visitants, tal com explica el president dels veïns i comerciants del carrer dels Canonges, Jordi Ansay. L’entitat espera que el seu exemple “serveixi com a incentiu per seguir amb aquesta dinàmica que fa que passejar pels carrers sigui un al·licient a tot el conjunt patrimonial arquitectònic i històric”.

Per la seva banda, el responsable de promoció turística de Viles Florides, Roger Parcerisas, celebra la incorporació d’aquest carrer al moviment i desitja que sigui “el primer pas per acabar sumant la Seu d’Urgell com a nou municipi florit”.

Viles Florides

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de  vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a  través de l’atractiu del parcs i jardins

La iniciativa és oberta a tothom i poden participar-hi els municipis, així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement de Viles Florides és en l’àmbit de l’administració pública local. Actualment hi ha a Catalunya 86 municipis distingits com a vila florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà.

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. De forma anual s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’atorguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC. Actualment, els municipis de Bagergue, Figueres, Mollet del Vallès, Olot i Vila-Seca són els cinc municipis catalans amb quatre Flors d’Honor, la major distinció fins ara. Mentre que hi ha 31 municipis amb tres, 44 amb dues i 6 amb una.

A banda de les viles florides, el projecte pretén la participació i la implicació ciutadana fomentant la participació de tot aquell particular, empresa o institució que promoguin la sensibilitat ambiental i paisatgística i que treballin per a la conservació i difusió del patrimoni vegetal des del seu àmbit.

(Text: RàdioSeu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada