Carlos Foz, nou CEO d’Andbank Brasil

Carloz Foz ha estat nomenat CEO d’Andbank Brasil: la filial brasilera del banc andorrà, establerta al país llatinoamericà des de 2011. Foz acumula gairebé tres dècades d’experiència en els àmbits de la banca privada i la gestió patrimonial, i ha assumit rols d’alta direcció al banc Pactual o a les gestores Asset Financial Services i Triar Gestão de Patrimônio.

Nilton Breinis, el seu predecessor en el càrrec, passarà a ocupar la funció de partner y manager director d’Andbank Israel i la vicepresidència del recentment creat consell d’administració d’Andbank Brasil.

Des de 1991, Foz ha desenvolupat una exitosa trajectòria professional al Brasil. Després d’exercir diversos rols executius al banc Pactual durant vuit anys, inclosa la direcció de l’àrea de banca privada de la seva oficina a São Paulo, des de 2003 ha liderat dues gestores patrimonials de referència: Asset Financial Services, i, des del 2014, Triar Gestão de Patrimônio, de les quals va ser a més soci fundador.

Precisament Triar va signar un acord al maig de 2018 amb Andbank Brasil que va suposar la primera presa de contacte de Foz amb l’entitat, i que va permetre a la filial brasilera del banc andorrà duplicar el seu volum d’actius sota gestió al país, arribant als 5.000 milions de reals. Des de llavors, Andbank Brasil ha augmentat aquesta xifra, que actualment se situa al voltant de 8.000 milions, i, amb ocasió del seu nomenament, Foz ha afirmat que “el nostre objectiu és superar els 10.000 milions en actius a 2020”.

Per Foz, “l’objectiu i ambició d’Andbank Brasil ha de ser convertir-se en un dels principals actors del segment de la banca privada a Brasil. El nostre negoci es basa en establir una relació de llarg termini amb els nostres clients, i això ens obliga a donar el millor servei”. El nou CEO d’Andbank Brasil ha assenyalat també que la tecnologia “és una gran aliada, però no pot reemplaçar el contacte personal i l’assessorament personalitzat”.

Finalment, Foz ha assegurat que Andbank Brasil preveu expandir-se més enllà de São Paulo, Porto Alegre i Rio de Janeiro: les tres demarcacions en què opera actualment.

Per la seva banda, Carlos Moreno de Tejada, Managing Director d’Andbank a Llatinoamèrica, ha apuntat que el nomenament de Foz es deu a “el seu perfil emprenedor i generalista, que li va permetre convertir a Triar, en pocs anys, en una de les gestores d’actius més reconegudes del mercat”. Moreno de Tejada també ha assenyalat que “Brasil és avui la gran aposta internacional del grup Andbank”.

Andbank va arribar a Brasil al 2011 i actualment compta amb un equip de 80 professionals al país. El seu creixement exponencial en aquest mercat ha estat orgànic i s’ha recolzat també en una sèrie d’acords com el subscrit a 2018 amb Triar o els signats amb caràcter més recent amb Capital. A més de al país llatinoamericà, Andbank, fidel a la seva dimensió global i al seu caràcter multijurisdiccional, està present a 11 països més de Llatinoamèrica i Europa.