L’Associació CarlemanyCalidae ha presentat un recurs d’alçada contra l’edicte del Comú d’Escaldes-Engordany que convocava un concurs públic per adjudicar la conceptualització de l’avinguda Carlemany, i en contra de les diferents actuacions del Comú per convertir l’avinguda per a vianants. Segons han informat en un comunicat, el recurs posa de manifest que abans de la Llei de designació de carreteres, aquesta avinguda era una carretera general, que no s’ha fet el traspàs per passar a ser de titularitat comunal, i que per tant el Comú no hi pot fer canvis.

Segons el recurs d’alçada presentat al Govern, l’avinguda Carlemany no ha deixat de ser competència de l’administració general perquè no s’ha formalitzat el traspàs de titularitat arran de la Llei de designació de carreteres de l’any 2005. Així doncs, consideren que el Comú d’Escaldes-Engordany no és titular de l’avinguda i que tots els actes que vulgui efectuar per convertir-la en ús exclusiu de vianants ‘són actes nuls de ple dret’.

D’altra banda, el recurs també posa de manifest que la conversió comporta una gran quantitat de canvis, no només de circulació sinó pel que fa a les càrregues i descàrregues, les zones d’estacionament, el transport públic, ‘i un llarg etcètera que afectaran a la vida quotidiana de les persones’. Per aquest motiu, l’associació considera que el projecte ha de ser sotmès a informació pública, i que s’ha de possibilitar la presentació d’al·legacions per part de tots els afectats.

Segons el comunicat, el recurs és ‘la primera de les possibles futures accions legals’ que ha presentat l’Associació CarlemanyCalidae, i ha estat signat pels excònsols Josep Vidal i Lídia Magallón, exconsellers generals com Francesc Mora, Ramon Canut i Anna Dolsa, i l’expresident de la Cambra de Comerç Jordi Marquet. A més, el text s’acompanya de les signatures que s’han recollit fins ara en contra del projecte.

Finalment, l’associació ha volgut deixar clar que amb el recurs no es vol anar en contra del Comú, sinó únicament ‘garantir que totes les seves accions es facin respectant la llei’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada