CarlemanyCalidae porta el projecte de l’avinguda per a vianants a la Batllia

L’Associació CarlemanyCalidae ha presentat aquest divendres una demanda a la Batllia contra la desestimació del recurs d’alçada formulat contra les diferents actuacions fetes pel Comú d’Escaldes-Engordany amb la intenció de convertir l’avinguda Carlemany per a vianants. La demanda es basa en els mateixos arguments que el recurs d’alçada, és a dir, que el Comú no pot impulsar el projecte perquè l’avinguda no és de la seva titularitat, i els seus impulsors confien que ‘amb la llei a la mà un batlle podrà parar el projecte’. De fet, una de les representants de CarlemanyCalidae, Cristina Canut, en declaracions a l’ANA, ha afegit que el recurs també es posiciona en contra de l’exposició pública del projecte, ja que consideren que si el Comú no pot impulsar el projecte tampoc pot exposar-lo a informació pública. A més, Canut ha assegurat que l’exposició ‘és una presa de pèl’ i que continua demostrant ‘que no hi ha projecte’.

L’Associació CarlemanyCalidae ha decidit acudir als Tribunals per mirar de frenar el projecte de Carlemany per a vianants, després de veure que el Govern ha fet silenci administratiu en relació amb el primer recurs d’alçada presentat. De fet, el termini acabava el 8 de juny però el Govern l’ha prorrogat un mes més. No obstant, l’Associació ha decidit no esperar a esgotar aquest mes, ja que tal com ha explicat a l’ANA una de les representants de l’entitat, Cristina Canut, la pròrroga només es podria fer si els fes falta un complement d’informació, però el Govern no s’ha posat en contacte amb ells, i consideren que és més fàcil aturar el projecte abans que estigui en marxa.

La demanda presentada a la Batllia sosté que el Comú d’Escaldes-Engordany no pot impulsar el projecte perquè no és el titular de l’avinguda Carlemany, perquè la modificació de la xarxa bàsica de vials només pot ser impulsada per la Taula de Mobilitat a través d’una llei, i perquè la llei estableix que cal fer un informe favorable de la Taula i en canvi només es disposa ‘d’un acord de cinc línies’.

La demanda també critica l’exposició pública del projecte, d’una banda perquè consideren que si el Comú no té potestat per tirar endavant el projecte tampoc pot sotmetre’l a exposició, i de l’altra perquè constaten que ja s’han dut a terme diverses accions del projecte abans de l’exposició pública, i que llavors no li veuen la utilitat. Canut ha afegit que consideren que és ‘una presa de pèl’ perquè s’exposen només documents administratius, i no hi ha un diagnòstic previ de la situació ni els estudis d’impacte econòmic que havien reclamat. A més, també lamenta que no hi hagi el reglament de terrasses, per la qual cosa els negocis no es poden preparar per adaptar-s’hi.

CarlemanyCalidae també ha presentat un tercer recurs d’alçada contra la decisió de dur a terme l’exposició pública del projecte, tenint en compte que consideren que el Comú no té potestat per impulsar-lo. A més, té la intenció de presentar les respectives demandes als tribunals un cop vagin expirant els terminis per respondre els altres dos recursos.