CarlemanyCalidae, la plataforma que va sorgir per fer front a la decisió del Comú d’Escaldes-Engordany de fer l’avinguda Carlemany per a vianants, s’ha constituït com a associació davant el Govern. A hores d’ara compta amb 75 associats, que representen a 69 establiments i 22 propietaris. La majoria d’ells estan al voltant de l’eix comercial de l’avinguda Carlemany i alguns a la part alta de la parròquia d’Escaldes. L’objectiu és que se’ls consulti i tinguin participació a les comissions que han de decidir el futur de l’eix comercial. En la seva primera compareixença la presidenta de la nova associació, Esther Santuré, ha anunciat que es presenten amb l’objectiu de ‘fer un punt i a part’, ‘d’apartar la imatge negativa que van haver de tenir al mobilitzar-se en contra d’un projecte decidit unilateralment, sense tenir en compte ni el consens ni l’opinió de la gent’.

En un primer moment tots es van aplegar amb l’objectiu de defensar els seus interessos perquè Carlemany sigui transitable per vehicles, però ara volen anar a més i confien en la nova associació per vehicular les seves demandes. Per això demanen que se’ls convidi a les comissions que han de decidir el futur de la zona i exigeixen al Comú que els comuniqui el full de ruta que té previst per al desenvolupament del barri. En aquest sentit demanen una clarificació dels plans del Comú en matèria de direcció, dinamització, senyalització i indicadors, recordant que ‘ara més que mai’ han de ser interlocutors oficials del Comú. Precisament, la vocal de l’associació, Anna Rossell, ha criticat que, a diferència de a la parròquia d’Andorra la Vella, on ‘s’està treballant amb consens’ amb els comerciants, a Escaldes el Comú ‘no ha estat dialogant’ i que ‘cal treballar conjuntament’.

La ja establerta associació ha fet també les seves propostes de dinamització, com un calendari estacional corporatiu creant esdeveniments d’animació i atracció comercial. El calendari ha estat batejat com Els 5 sentits, ja que cada acció tindrà una relació amb cadascun d’ells. També han elaborat un pla de marxandatge, que defineix les tipologies de negocis de l’eix.

Pel que fa a la transformació en zona per a vianants, Santuré creu que ‘ja no hi ha ningú que estigui en contra del fet que sigui per a vianants’ però que ‘tothom està a favor que fem alguna cosa perquè aquesta avinguda sigui dinàmica.’ Per això defensen una solució mixta, amb ‘prioritat màxima pel vianant’ però en què es doni pas a vehicles per accedir ‘on no es pugui accedir d’alguna altra manera’, ‘per les necessitats dels veïns’ i ‘pel turista que en un moment donat voldrà passar per l’avinguda i que per la visibilitat dels comerços és molt important’.

1 comentari

  1. Aquell del fons de la foto, amb lo simpàtic que és, que farà perdre més simpatitzants que guanyar-ne

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada