Càritas Andorrana reobre el Rober social

Roba en un penjador
Roba (Arxiu)

Càritas Andorrana informa que el Rober social es reobrirà dilluns que ve amb totes els seves funcionalitats. Arran de la pandèmia, la institució es va corresponsabilitzar a l’hora d’aplicar les mesures de prevenció necessàries per tal de garantir la seguretat dels usuaris i minimitzar el risc de contagi i van haver d’aturar la recollida de roba de segona mà.

A partir de la setmana vinent, els ciutadans ja podran dipositar roba en els contenidors ubicats a la zona exterior de les instal·lacions i les famílies que ho necessitin podran optar per comprar a preus especials. El centre romandrà obert al servei dels usuaris de dilluns a dijous, de 9h a 13h.

Càritas preveu una resposta important de la ciutadania per a la donació de roba, ja que durant el confinament molta gent ha aprofitat per fer triatge i es mostrarà solidària amb les famílies més necessitades. En aquest sentit, l’increment d’espai de les noves instal·lacions del Rober, ubicades a la nau número 6 del Camí Borda Nova d’Andorra la Vella, permetrà intensificar la tasca de recollida, distribució i triatge del tèxtil que vagi arribant.

Per minimitzar riscos i seguir les recomanacions de Govern es mantindran les mesures de prevenció relatives al tèxtil: roba recollida es deixarà en quarantena un mínim de 48 hores i passarà per un tractament de vapor de més de 60º abans de ser exposada per a la venda o la donació.