Care Santos, protagonista de la pròxima xerrada literària a Encamp

care-santos2L’escriptora Care Santos serà la protagonista de la propera xerrada literària que tindrà lloc demà dimarts dia 5 a les 20 hores a la Biblioteca Comunal d’Encamp. L’autora donarà a conèixer les seves diverses obres amb especial atenció al llibre Desig de xocolata.

L’obra relata la vida de tres dones en diferents moments històrics, l’actualitat, el segle XIX i el segle XVIII, i la seva relació amb la xocolata, una com a empresària, l’altra com a serventa i una tercera com a artesana. La novel·la va rebre el 34è Premi Ramon Llull.

Les xerrades literàries organitzades pel Comú d’Encamp han permès oferir un diàleg tranquil i obert amb autors com Ferran Torrent, David Gálvez, i Albert Villaró, entre d’altres.

Macarena Santos i Torres, més coneguda amb el nom de ploma de Care Santos (Mataró, 8 d’abril de 1970), és una escriptora catalana en llengua catalana i castellana.

Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona i posteriorment Filologia Hispànica. Va començar la carrera periodística al Diari de Barcelona, i més endavant a diaris com ABC o El Mundo.

El 1995 es va donar a conèixer amb un primer llibre de relats, Cuentos cítricos. Després van seguir altres llibres (novel·les i relats). Entre els més importants figuren la novel·la Trigal con cuervos, que va guanyar el premi Ateneo de Sevilla, o Los ojos del lobo, novel·la juvenil que va guanyar el premi Gran Angular.

El 2007 va quedar finalista del Premio Primavera de Novela amb La muerte de Venus. Ha estat traduïda a diversos idiomes. El 2013 va guanyar el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per No em preguntis qui sóc. El 30 de gener de 2014 fou guardonada amb el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull arran de la novel·la Desig de xocolata. Col·labora en diversos mitjans, com El suplement de Catalunya Ràdio.

Actualment, és sòcia d’honor de Nocte, l’Associació Espanyola d’Escriptors de Terror. El seu llibre Habitacions tancades s’ha adaptat a pel·lícula per a televisió, guanyant el Premi Zoom al millor guió l’any 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.