care-santosL’escriptora Care Santos ha guanyat aquest dijous el XXXIV Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, dotat amb 60.000 euros, amb Desig de xocolata, la història d’una xocolatera de porcellana blanca, que comença quan es trenca, a inicis del segle XXI, i retrocedeix fins a la seva fabricació en el XVIII, tal com informa l’Agència EFE.

Santos, que ja té altres premis literaris com el Gran Angular o el Joaquim Ruyra, s’ha mostrat molt feliç ‘pel gust literari’ del jurat davant una obra en la qual un got en què se serveix xocolata té una gran importància. També la té la peripècia vital de tres dones, la Sara, l’Aurora i la Mariana, la primera del moment actual, la segona del segle XIX i la tercera de la Barcelona del XVIII.

El lliurament del premi Ramon Llull, el jurat del qual estava format per Antoine Caro, Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales, que ha actuat de secretari amb vot, ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. Atorgat per primera vegada l’any 1981, aquest guardó literari és el millor dotat de les lletres catalanes, juntament amb el Sant Jordi, i està convocat per editorial Planeta. L’obra guanyadora estarà en les llibreries el pròxim 6 de març en català i, posteriorment, s’editarà en castellà (Planeta) i en francès (Robert Laffont).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada