Cara i creu per a Andorra en les Olimpíades d’escacs de Chennai

La delegació andorrana d'escacs amb la mascota de les Olimpíades de Chennai
La delegació andorrana d’escacs amb la mascota de les Olimpíades de Chennai (FEVA)

L’equip masculí andorrà d’escacs ha aconseguit, a les Olimpíades de Chennai, a l’Índia, una excel·lent victòria davant d’una selecció molt potent, a nivell mundial, com és Suïssa. Es pot considerar com un triomf històric,  perquè mai abans s’havia aconseguit guanyar en unes Olimpíades a un equip tan fort.

L’equip continua mostrant les seves ganes i motivació i demostrant un joc esplèndid. La millor classificació d’un equip andorrà provisional en la ronda 8 de sempre. Ara mateix, Andorra, està en la posició 27 de 188 països amb 10 punts i havent perdut amb la selecció que lidera aquesta classificació, Armènia.

Aquest divendres ha estat una altra jornada maratoniana. Els jugadors del Principat han lluitat de valent per a aconseguir aquesta important victòria. En el quart tauler, Serni Ribera, perdia la seva partida després d’una errada de càlcul enfront un rival teòricament superior.

En el primer tauler, Lance, dominava la partida després de posicionar les peces perfectament i amb un significatiu intercanvi de material quedava en una posició avantatjosa que ha aprofitat i millorat fins aconseguir el punt.

En el segon tauler, Jordi Fluvià, semblava tenir una posició inferior i patia de valent, però ha tret el millor, ha anat igualant la posició i amb molta lluita i donant tot per l’equip ha aconseguit unes meritòries taules.

Óscar de la Riva ha fet servir la seva experiència. Amb molta tranquil·litat i consistència ha presentat un plantejament molt sòlid. Poc a poc ha posicionat les seves peces i ha fet pressió fins aconseguir un peó després d’una errada de càlcul del seu rival. Óscar ha continuat amb la seva estratègia i, poc a poc, controlava el joc i ha fet pujar les seves peces de forma extraordinària fins que el seu adversari no tenia opcions i aconseguia el punt de la victòria.

L’equip continua fent pinya i amb moltes ganes i, això, es veu reflectit en els resultats. Demà dissabte, en la que serà la vuitena ronda, tocarà la també més que complicada selecció de Cuba.

 

Derrota de l’equip femení davant la República Dominicana per 3 a 1

Les representants andorranes tenien, aquest divendres, una dura prova davant l’equip dominicà, tot i així durant les primeres hores de joc el resultat definitiu era molt incert. De fet, la primera partida en acabar ha estat amb victòria, al primer tauler. L’Andrea, una altra vegada, no ha fallat i ha aconseguit la seva cinquena victòria consecutiva. Una nova bona partida de l’Andrea que ha acabat amb mat a la casella g7 .

De moment, el matx començava molt bé, però les partides restants cada vegada es complicaven més. La Maria, al tercer tauler, ha acabat en derrota després d’un llarg final. Al segon tauler, la Silvia, ha quedat pitjor en un final de torres i no ha pogut evitar la derrota. Pràcticament al mateix temps, la Jana, es veia superada en un final amb peó de menys.

Després de 7 rondes, Andorra, porta 6 punts de 14 possibles.

TOTES LES NOTÍCIES