gall-fer

Els Agents Rurals i tècnics del Departament d’Agricultura han capturat aquest dimarts una femella de gall fer (Tetrao urogallus) a la població d’Aramunt, al terme municipal de la Conca de Dalt (Pallars Jussà). Diversos veïns van poder veure com durant tot el dia un animal semblant a un faisà o a una perdiu molt gran es passejava pels carrers i teulats del poble.

Els Agents Rurals van poder identificar-lo com una femella de gall fer, espècie considerada en perill d’extinció a Catalunya. La troballa és una gran raresa perquè aquesta zona on va aparèixer no és pròpia d’aquesta espècie, i l’àrea geogràfica més pròxima on es troben exemplars se situa a més de vint quilòmetres.

El comportament que presentava la femella de gall fer localitzada era peculiar ja que permetia acostar-s’hi a poca distància perquè els veïns s’hi poguessin fer fotos, segons s’ha explicat des del Departament d’Agricultura. Fins i tot els nens van batejar l’animal fer amb el nom de ‘tarongeta’ en referència al color taronja del coll i pit tan característic de les femelles d’aquesta espècie. Cal tenir en compte que generalment viuen a l’interior del bosc i tenen hàbits poc sociables

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada