Cap de setmana d’intensificació de controls de velocitat a les carreteres catalanes

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina al llarg d’aquest cap de setmana, dissabte 28 i diumenge 29 de juliol, una campanya policial de controls de velocitat. Des de l’SCT establim aquesta campanya per controlar la velocitat excessiva a les carreteres dins el context del pla de contenció i donat que s’ha detectat que la velocitat és un dels factors que s’ha incrementat en aquest primer semestre del 2018. Per això, els esforços policials s’intensificaran i se centraran bàsicament en controlar la velocitat dels conductors.
La velocitat excessiva o inadequada, a més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor concurrent que agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. Per aquest motiu, campanyes preventives i intensives com aquestes són importants per continuar conscienciant els conductors, a banda dels controls continus i permanents que es fan al llarg de tot l’any i de la xarxa de radars fixes arreu del territori.
Un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària
 
Durant el primer semestre del 2018, les infraccions per velocitat han estat presents com a factor concurrent en el 17,2% dels accidents amb víctimes en zona interurbana. En relació al total de víctimes mortals en vies interurbanes en el primer semestre del 2018, el 13% han estat associats a una infracció de velocitat. En comparació amb el primer semestre del 2017, la presència de les infraccions de velocitat com a factor concurrent associat a víctimes mortals ha augmentat gairebé un 1%.

TOTES LES NOTÍCIES