Cap de setmana complicat per als pilots de l’Automòbil Club a la Pujada a Alp

La VI Pujada a Alp, prova vàlida per als campionats d’Espanya i Catalunya de Muntanya a més del Trofeu Pirineus, va tenir un desenvolupament inesperat per als pilots de l’Automòbil Club.

Ramón Plaus (CM) i Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC) no van poder repetir les brillants actuacions d’altres edicions i a pesar que Plaus va aconseguir in-extremis la tercera plaça de la categoria CM i Gerard el quart lloc entre els Turismes, tots dos del Campionat de Catalunya, els campions andorrans no estaven satisfets amb els seus cronos en finalitzar el meeting.

Cal esmentar, a més, que molt aviat es van veure allunyats de les posicions davanteres en les classificacions del campionat d’Espanya.

La prova va resultar un excel·lent banc de proves per als joves pilots del Programa de formació de l’Automòbil Club. Edgar Montellà (CM), Ingrid Rosell, i el debutant en aquesta prova Jaume Bartumeu van completar una actuació en clara progressió. Per la seva banda Felipe Brandao (Seat León) i Eduard Andueza (Citroén AX) van esgarrapant segons respecte als seus rivals a mesura que aconsegueixen millorar la seva mecànica.

Els organitzadors de la prova, Cerdanya Racing, van preparar amb detall l’escenari habitual de la pujada, entre els punts kilométricos 18,400 i 12,400 de la carretera GI-400 que uneix la localitat d’Alp amb l’estació d’esquí de la Masella. Un total de 6 km en els quals el gairebé centenar d’equips inscrits havien de superar tres vegades. La suma dels dos millors cronos de cadascun d’ells, era el temps que servia per establir les diferents classificacions.
En aquesta edició, els organitzadors van incloure l’opció del shakedown al programa de la pujada. Així doncs, prèvia inscripció, es podia provar el vehicle de competició en l’escenari de la pujada.

Molta calor van haver de suportar els equips que van competir en la prova que es disputa a la comarca de la Cerdanya. Les tempestes que durant aquesta època de l’any acostumen a caure a la zona, van donar la benvinguda als participants durant la jornada del divendres (dia 22), en el decurs de les jornades següents van respectar als que es van desplaçar a Alp. Totes la pujades es van poder celebrar amb l’asfalt sec i amb una temperatura alta.

Categoria CM
Ramón Plaus, En aquesta ocasió no va aconseguir la regularitat d’altres vegades. Després de cedir 2” en la primera de carrera respecte a Munné, el seu gran rival en el campionat català, la situació va anar a  pitjor per al campió andorrà. Abans d’iniciar la segona carrera, Ramonet ens feia aquest comentari mentre realitzava canvis en la seva mecànica: “Alguna cosa se m’escapa a nivell mecànic i la veritat és, que ara mateix no sé el que és. Vaig a posar un grup més llarg a veure si les coses van millor i si no ho aconsegueixo la tercera pujada me la prendré amb total tranquil·litat”. La situació no va millorar, Plaus va seguir perdent temps respecte al seu rival. Desconcertat va intentar fer un últim intent per a la tercera pujada, va rebaixar unes dècimes el seu crono però insuficients per apropar-se al guanyador de la prova.

Edgar Montellà. No va estar encertat durant el primer dia de competició, però en la recta final de la pujada els cronos van millorar i va poder deixar Alp amb sensacions positives. D’aquesta manera ens comentava el succeït en la primera carrera: “Se’m va calar el cotxe en arrencar. Començar d’aquesta manera em va desconcertar i durant tota la pujada no vaig estar massa fi”.

Tot va millorar en les dues pujades de carrera que tancaven el cap de setmana a Alp: “Sense cap dubte, vaig estar més centrat i em vaig apropar una mica més als rivals que tenia per davant. Malgrat tot queda molt treball per fer, estem aprenent i el nostre nivell, tant pilotatge com mecànic, ha de seguir millorant per afrontar reptes més exigents. És increïble el ritme que tenen els líders del campionat espanyol”.

Categoria Turismes
L’espectacular ratxa de triomfs de Gerard de la Casa (Seat Córbova WRC – Baporo) es va truncar en la cita d’Alp. En la edició 2016 de la cursa de Cerdanya Racing, el campió andorrà no va tenir les seves millors sensacions i encara que, en tot moment va estar a prop dels quals el precedien, no va poder trobar les dècimes necessàries per superar-los.
Gerard de la Casa, ja ens comentava d’aquesta manera tan gràfica el succeït en la primera jornada de competició: “En la primera pujada ens han escalfat”. Potser el comentari resultava una mica exagerat si ens centrem en els pilots que lluitaven en la classificació del català. Hi havia quatre pilots separats per 1” i escaig, i per tant tot estava obert.

És cert que els Porsche del campionat espanyol competien en una altra galàxia. A la recta final de la prova, Gerard va millorar els seus temps però no el suficient i va ser superat per 2” per un altre habitual del Campionat de Catalunya de l’especialitat, el Seat León de Lluis Aguilera. Entre ells, dos pilots que no segueixen del certamen, Albert Orriols (Porsche) i Francesc Gutierrez (Mini Proto).

Eduard Andueza, va tornar a sortir amb el Citroën AX, es va mostrar molt efectiu durant totes les pujades, est era el seu comentari: Estic perdent moltes hores amb la posada a punt d’aquest cotxe però crec que val la pena. Cada vegada vaig més ràpid, és evident que m’ho passo molt bé.

Ingrid Rosell, la jove pilot que forma part del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club comentava així la seva participació al volant del Golf GTI: “En la segona pujada d’entrenaments s’ha trencat un manguito i … després del que va passar a La Llacuna … . Vam arreglar el problema i a partir de llavors tot va tornar a la normalitat. Segueixo aprenent molt, tinc clar fins a on puc arribar amb aquest cotxe i aprofito cada pujada al màxim”.

Felipe Brandao, en la seva línia habitual, prepara el seu Seat León amb els mitjans que disposa per poder millorar en cada carrera: “Estic satisfet dels temps aconseguits. Com he comentat alguna vegada, estic sense referències concretes a les carreres però millorant en cada pujada. Objectiu aconseguit”.

Jaume Bartumeu, va competir per primera vegada aquesta temporada. Va sortir a la prova d’Alp sense ritme de competició i a més amb un vehicle (Seat León) amb el qual mai havia disputat una carrera: “Malgrat tot m’ho he passat molt bé. He anat variant coses en cada pujada. En quant a la mecànica m’he sentit molt còmode encara que és ben cert que per treure tot el potencial d’aquest cotxe cal competir de manera més assídua”.

La Pujada a Ordino – Arcalís, també vàlida per als Campionats d’Espanya i Catalunya de Muntanya i el Trofeu Pirineus és el proper repte a superar pels pilots de l’Automòbil Club.

(Text i foto: Fotoesport)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.