Canviar l’aixeta de la dutxa

aixeta dutxa

A l’hora de decidir quin tipus d’aixeta us cal col·locar a la dutxa, el primer que heu de tenir en compte són els tipus d’aixeta existents, els seus avantatges i inconvenients, sense considerar la marca, el disseny, les formes ni els acabats. Al mercat podeu trobar aquests tipus d’aixetes:

• Monobloc: Són aixetes amb dos comandaments, un per a l’aigua calenta i l’altre per a la freda, que barregen l’aigua fins a una sola sortida. Per aconseguir la temperatura correcta heu de manipular cada aixeta.

• Monocomandament: És una aixeta amb un únic comandament; segons l’inclineu cap a un costat o l’altre, us regula automàticament la temperatura de l’aigua freda i calenta, i segons l’estireu cap a fora, obteniu més o menys cabal. És més fàcil d’utilitzar que l’aixeta monobloc i, a més, si la tanqueu mentre us ensaboneu per estalviar aigua, en tornar a estirar cap a fora tornareu a obtenir la mateixa temperatura d’abans.

• Termostàtica: És una aixeta amb dos comandaments, un on poseu la temperatura que voleu, i aquesta sola regula les quantitats d’aigua calenta i freda, i l’altre és el que dóna el cabal d’aigua que voleu. És molt fàcil d’utilitzar.

Per Redacció / Tot Sant Cugat