Canviar la cinta de la persiana

persiana

Per canviar la cinta d’una persiana només es necessita una cinta nova, tisores, tornavisos i alicates.Traieu la tapa del tambor de la persiana que, generalment, està fixada amb cargols. Per canviar la cinta, la persiana ha d’estar completament enrotllada dintre del tambor. Quan deixeu anar la cinta la persiana tendirà a desenrotllar-se, així que abans de fer-ho haureu de col·locar algun topall entre la persiana i la paret del tambor per evitar que caigui.

Una vegada subjecta la persiana, cal deixar anar la cinta per on s’hi uneix. A vegades va fixada amb un cargol i d’altres porta un nus. Després traieu l’embellidor de la paret, per on surt la cinta per apujar i abaixar la persiana. Això es fa afluixant el cargol que el subjecta. La cinta va unida amb un tirafons a un rodet amb molla, ubicat en una caixa i que cal treure.

Traieu el tirafons per deixar anar la cinta vella.El pas següent és fixar l’extrem de la cinta nova al recollidor amb el cargol, per després tensar la molla girant el rodet i acabar enrotllant la cinta al voltant. L’extrem solt de la cinta es passa per la boca de l’embellidor. Col·loqueu el rodet a la caixa i fixeu novament l’embellidor a la paret. Després pugeu l’extrem de la cinta i fixeu-lo a la persiana amb el cargol o amb un nus, i haureu acabat la feina.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES