Canvi d’escenari de la Desert Raid 2015

desert raid

L’entitat andorrana Gefei Iridis Travel, organitzadora de la Desert Raid, ha reaccionat amb celeritat davant l’atemptat terrorista esdevingut a Tunísia el passat mes de juny. La conseqüència immediata ha estat el canvi d’escenari de la seva prova, de Tunísia al Marroc o el que és el mateix del Gran Erg Oriental de Tunísia als erg del gran sud del Marroc: Chebbi – Ouzina – Chegaga, seguint la Pista Prohibida del Dakar.

És important destacar que es mantenen les dates de les proves, del 10 al 19 d’octubre, i el més important el mateix esperit aventurer que ha caracteritzat les sis edicions anteriors de la Desert Raid.

Albert Margarit, màxim responsable de l’organització, comentava de la següent manera els motius que van obligar el canvi: “La seguretat dels participants i organitzadors està per sobre de tot i no hem dubtat un segon a atendre les recomanacions del Ministeri d’Afers exteriors de França i les declaracions del Secretari d’Exteriors del Regne Unit del dia 9 de juliol, Philip Hammond, afirmant que el risc d’un nou atemptat a Tunísia era altament probable. Ens van recomanar canviar l’escenari d’aquesta edició 2015 i hem preparat una opció atractiva que permeti preservar l’esperit de la prova de 100% aventura”.

Així doncs, l’esperit de la Desert Raid es mantindrà integra en les etapes disputades en els tres erg. L’itinerari ha estat pensat per els amants de l’aventura, l’estratègia i la conducció en sorra. Serà una prova apta per a qualsevol 4×4 equipat amb reductora, sense necessitat de grans inversions ni preparacions tècniques. Les categories seguiran sent Adventure i Extrem, aquesta pensada per a aquells equips que desitgen posar a prova la seva traça en uns recorreguts més durs i exigents. Per superar els traçats d’aquesta categoria és indispensable tenir destresa i, sobretot, experiència en conducció sobre sorra.

Les novetats, d’altra banda obligades, estaran en el recorregut que hauran de cobrir els participants entre els diferents erg. Segons Margarit seran etapes diferents però molt atractives per als equips, aquestes eren les seves paraules abans d’iniciar el seu desplaçament al Marroc: Aquesta edició especial del Desert Raid comptarà amb una divertida etapa nocturna de navegació per rius de sorra, pistes i dunes. I també amb una etapa de Navegació per Referències Visuals. En aquestes especials els participants podran mostrar les seves habilitats d’orientació usant els mitjans tècnics que disposaven els primers participants en les proves africanes.

Com es pot comprovar, serà una edició atípica de la Desert Raid. Malgrat tots els obstacles que s’han plantejat, les emocions fortes estan assegurades en un traçat diferent dissenyat, com sempre, per una organització professional i experimentada que espremerà al màxim una orografia tan particular com la del Marroc.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.