La tercera edició del +ART 3a Fira d’artistes d’Andorra i Pirineus ve marcada per un canvi de format: es trasllada del Barri Antic del Centre Històric al Cap del Carrer i es fa participar els comerciants exposant un parell d’obres dels artistes participants dins del seu establiment. Perquè la gent que visiti la fira interactuï amb els comerços, els organitzadors han preparat diferents activitats, entre les quals destaca una gimcana per a nens de 6 a 12 anys dissabte al matí que permetrà als pares que els acompanyin veure les obres dels artistes en la vintena de comerços que hi participen. Mar Garcia, secretària de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella, ha explicat que es tracta d’una forma de consumir l’art diferent a l’exposició a l’aire lliure que hi haurà per diferents racons del Cap del Carrer. L’edició d’enguany baixa en nombre d’artistes participants: dels 33 de l’any passat es queden amb 20. Segons Mar Garcia això és conseqüència que per primera vegada per participar s’havia de dipositar una paga i senyal -que es retorna quan s’acaba la fira- i que pot haver dissuadit alguns artistes.

El canvi de format de la 3a Fira d’artesans d’Andorra i Pirineu, coneguda com a +ART, és la principal novetat d’enguany. La fira, que se celebrarà de l’11 al 13 d’octubre, a més de mostrar l’activitat artística al carrer, pretén interactuar amb els comerciants exposant en cada un dels establiments participants dues obres dels diferents artistes que hi prenen part.

A més, +ART canvia d’ubicació i del Barri Antic del Centre Històric, i la vintena d’artistes que hi participen -13 menys que l’any passat- passen a exposar-se al Cap del Carrer. Mar Garcia, secretària de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, ha justificat aquest canvi d’ubicació perquè havien constatat que al Barri Antic ‘costava d’arribar i costava molt que se’ns veiés’.

També ha justificat el descens en la presència d’artistes perquè enguany demanaven una paga i senyal a l’hora d’inscriure’s -que es retorna quan acaba la fira-, cosa que al seu parer hauria pogut fer enrere a alguns participants. De la vintena d’artistes, dos són de la Seu d’Urgell i la resta d’Andorra.

Al marge de l’exposició d’obres, +ART també oferirà activitats paral·leles, com una gimcana dissabte al matí en la qual nens i nenes de 6 a 12 anys acompanyats dels seus pares podran interactuar amb la vintena de comerços on hi ha exposades les obres d’art. També hi haurà dos sorteigs d’una obra d’art per aquell que faci una compra de 30 euros.

D’altra banda, des del Departament de Cultura, la seva directora, Patty Bafino, ha explicat que l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella també hi serà present amb la realització de tallers al llarg dels tres dies, així com alumnes de l’Institut de Música fent diferents actuacions. Bafino ha explicat que així contribueixen amb l’esdeveniment per ‘dinamitzar i enriquir’ al mateix temps que ‘la gent conegui les nostres activitats’ en el camp de la cultura.

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillon, ha destacat la nova forma de promoció econòmica a través de l’art ‘creant una experiència de compra diferent’, amb les obres exposades dins dels comerços i promoure que la gent hi entri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada