Cant de Janeiras a la Catedral de Santa Maria d’Urgell

Mons. Joan-Enric Vives ha agraït aquest migdia, l’ofrena a Santa Maria d’Urgell del cant de les “Janeiras” (tradicional felicitació de l’Any nou, del “gener”, a les persones estimades o rellevants del poble), que s’ha dut a terme al llarg de la missa solemne de les dotze del migdia a la Catedral de la Seu d’Urgell. El Grup de folklore de la Casa de Portugal al Principat d’Andorra ha solemnitzat l’Eucaristia i posteriorment, en acabar, han fet un breu concert, en el que han participat una trentena de cantaires i músics.

La missa ha estat presidida per Mons. Joan-Enric Vives, que estava acompanyat del Vicari General Mn. Josep. M. Mauri i pel Secretari General Mn. David Codina, a més del rector de la Catedral, Mn. Xavier Parés. Ha parlat en la seva homilia de les dificultats en acompanyar i fer créixer, tot citant la Carta de Sant Pau als Corintis, una de les lectures de la jornada litúrgica, ha recordat que ningú es profeta a casa seva, en el sentit que els més propers són a vegades els que reben pitjor el nostre missatge: la credibilitat a vegades no vé d’un mateix, quan es tracta dels seus propers. Ha assenyalat que tot es superable però amb la gràcia de Déu i ha recordat que Jesús ens anima a seguir-lo però que també ens adverteix del sofriment. No és difícil a vegades dir les coses, acompanyar i ajudar a créixer.

L’ofrena dels cants de les Janeiras ha acabat amb un breu concert a dins de la Catedral, que ha convocat una nombrosa assistència. Mons. Vives ha felicitat l’any nou a la comunitat portuguesa i als assistents i ha ofert l’obsequi d’una còpia de la imatge de Santa Maria d’Urgell al Grup Folklòric en agraïment a la seva participació en la celebració eucarística i la seva ofrena anual a la Mare de Déu.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

TOTES LES NOTÍCIES