Canillo vol organitzar un espectacle de gran format a l’estiu per atreure més públic

comu-canilloEl conseller de Cultura i Esports del Comú de Canillo, Àlex Mitjana, ha avançat aquest dimecres que per a aquest estiu, en lloc d’organitzar una nova temporada de Teatre per Riure, estan buscant un espectacle cultural més gran que es duria a terme a la pista del Palau de Gel. Mitjana ha dit que l’objectiu és atreure més públic, tant del país com turistes, amb una proposta de més qualitat tenint en compte que ‘a la gent els costa molt desplaçar-se fins a Canillo’. De moment estan valorant diferents propostes, ja siguin sobre gel o de teatre convencional, per la qual cosa es taparia la pista, amb la premissa que sigui un espectacle per a tots els públics i que tingui ressò. També s’està estudiant que sigui la companyia la que es faci càrrec de les despeses i recuperi la inversió amb les entrades, o buscar col·laboracions amb entitats privades, tenint en compte que la temporada de Teatre per Riure comptava amb un pressupost d’uns 15.000 euros.

El conseller Àlex Mitjana ha fet aquest anunci en el marc de l’aprovació de les subvencions culturals i esportives per al 2014. S’han atorgat un total de 233.147 euros, una quantitat que ha anat destinada a cinc clubs esportius de la parròquia, a l’espera que a final de mes es puguin atorgar les subvencions de les comissions de festes i les associacions de pares.

Nou fulletó de recomanacions sobre esquí de muntanya

D’altra banda, el cònsol major de Canillo i president de Ski Andorra, Josep Mandicó, ha anunciat que en breu l’entitat editarà un nou fulletó amb les recomanacions per a la pràctica de l’esquí de muntanya. Mandicó ha dit que s’han afegit alguns punts nous i que es fa més èmfasi en l’obligatorietat d’alguns comportaments, com és pujar en fila índia, no creuar les pistes en canvis de rasant, o la prohibició de portar gossos. L’objectiu és que els practicants d’aquest esport siguin més conscients del perill i hi posin de la seva part ‘perquè tot sigui més fàcil’. D’altra banda, el cònsol també ha recordat que pròximament hi haurà una nova reunió amb el Govern per avançar en els treballs de modificació del reglament i la llei sobre aquesta matèria, per tal que els canvis que s’hi hagin de fer estiguin a punt per a la temporada d’hivern vinent.