Canillo tanca el 2014 amb un superàvit de més de 3.711.000 euros

canilloEl Comú de Canillo ha tancat l’any 2014 amb un superàvit de 3.711.299 euros (2.915.890 si es tenen en compte les partides autoritzades el 2014 i executades durant el primer trimestre del 2015). Així s’ha donat a conèixer en la sessió de Comú celebrada aquest dijous a la tarda, on també s’ha constatat que l’endeutament s’ha reduït fins al 98%. Des del Comú s’han mostrat molt satisfets d’aquesta xifra, ja que el seu primer any de mandat, el 2011, aquesta se situava en el 210%, per sobre del límit legal del 200%.

Els responsables del Comú de Canillo s’han mostrat “orgullosos i contents de la feina feta els darrers anys, ja que ara s’ha vist reconeguda” amb el tancament de comptes d’aquest 2014. Així ho ha expressat el conseller de Finances canillenc, Marc Casal, que ha assegurat que el superàvit de 3.711.000 euros és fruit “d’aquest esforç de contenció i d’aquesta política d’austeritat” aplicada durant el mandat. Casal ha posat de manifest que, fins i tot contant les despeses autoritzades encara el 2014 però aplicades el primer trimestre del 2015, el superàvit segueix sent de 2.915.890 euros.

L’altre motiu de satisfacció ha estat la reducció de l’endeutament. Aquest ha passat del 210% a tancament del 2011 al 98% a finals del 2014. En xifres globals, això ha suposat passar de disset a set milions d’euros. Casal ha recordat que a l’inici del mandat, “havíem d’assolir ràpidament el 200% per tal de complir la Llei de finances comunals, un fet que vem aconseguir el 2013”.

Posteriorment, ha afegit, “hem pogut estabilitzar financerament el Comú i posar unes bases sòlides de futur”, tot rebaixant l’endeutament per sota del 100%. Per Casal, amb aquesta xifra es pot considerar que el Comú està sanejat, ja que un endeutament del 98% “és perfectament assumible i no cal plantejar-se, si no es vol, una reducció superior”. Així doncs, ha assegurat que “estem en una situació estable i còmoda per seguir fent inversions i per mantenir totes les despeses de funcionament”. De fet, ha recordat que el pressupost d’aquest 2015 ja ha experimentat un notable increment de la inversió, situant-se el 50% per sobre del que es va destinar el 2014.

El Palau de Gel aconsegueix un resultat d’explotació positiu de 53.300 euros

Durant la sessió de Comú també s’ha donat a conèixer el tancament de comptes del 2014 del Palau de Gel. El coordinador del departament d’Esports, Francesc Oriol, ha detallat que s’ha aconseguit un resultat d’explotació positiu de 53.299 euros. Oriol ha posat de manifest que any rere any s’ha aconseguit una millora en els ingressos, “sobretot gràcies a l’increment de freqüentació de la pista de gel”, a l’hora que s’ha fet una contenció de la despesa.

Això també ha ajudat a incrementar l’autofinançament de la instal·lació. El 2014, aquest ha augmentat prop de 10 punts i s’ha situat a l’entorn del 66%, de manera que l’aportació del Comú de Canillo ha estat menor. Per aquests motius, Oriol ha fet una “valoració positiva” del tancament comptable del 2014.

El coordinador del departament d’Esports ha afegit que aquestes darreres vacances de Nadal han estat “les millors dels últims set anys”. Tot i això, ha constatat que “estem en un procés d’estacionalització, de manera que la temporada alta és molt alta i la baixa és molt baixa”. Per tot plegat, ha mostrat la necessitat de “seguir millorant i crear productes nous”.

D’altra banda, abans de començar la sessió de Comú, els consellers i conselleres han fet un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’accident aeri dels Alps.

Text i foto: ANA