Canillo iniciarà la construcció d’aparcaments a Ransol, Soldeu, El Tarter i Envalira

El pressupost del 2016 del Comú de Canillo inclourà diverses partides per poder solucionar la manca d’aparcament a les poblacions de Ransol, Soldeu, El Tarter i Envalira. Així ho ha avançat aquest dilluns el cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, que ha afegit que està previst que el pressupost s’aprovi a principis de febrer i que, tal com es va anunciar, la partida d’inversió s’incrementi de manera notòria. A banda de les partides destinades als aparcaments -en alguns casos amb estudis previs-, també inclourà una partida per detectar i arranjar diverses millores “fent un repàs molt general de punta a punta de la parròquia”. Mandicó ha fet aquestes declaracions després de la primera sessió de Consell de Comú del nou mandat, en la qual s’ha aprovat la composició de les comissions. 

Canillo ha celebrat aquest dilluns la primera sessió de Consell de Comú del nou mandat, en la qual s’ha donat a conèixer la composició de les comissions permanents i de la Junta de Govern. Concretament, Miquel Naudí presidirà la comissió d’Agricultura, Núria Fernàndez la de Cultura i Esports, Marc Casal tornarà a encapçalar la de Finances i Administració, Rafel Casal presidirà la comissió d’Obres, Rosa Maria Mandicó la comissió de Social, Josep Font la de Serveis, Miquel Casal la de Turime i, finalment, Cerni Pol presidirà la comissió d’Urbanisme.

Una de les novetats en el funcionament del Comú és la composició de la Junta de Govern, que passa de 5 a 10 consellers. D’aquesta manera, tots els membres de la majoria comunal formaran part d’aquest òrgan, i el cònsol major, Josep Mandicó, ha destacat que amb aquest canvi, tothom estarà assabentat de tot el que passa, a diferència del mandat anterior. Mandicó ha afegit que ja han fet algunes reunions i estan satisfets amb la nova organització, tot i que “s’haurà de ser més àgil a l’hora de treballar i marcar més les pautes”.

D’altra banda, Josep Mandicó ha avançat que el pressupost per a l’exercici 2016 s’aprovarà a principis de febrer, i que ja inclourà un increment de la partida d’inversions, per complir amb l’objectiu d’invertir uns tres milions d’euros cada any. El cònsol ha indicat que les inversions inclouen diverses obres així com la finalització de les ja començades, i ha destacat les partides destinades a la construcció de diversos aparcaments a Ransol, Soldeu, El Tarter i Envalira.

L’objectiu, segons el cònsol, és que aquests projectes puguin estar enllestits de cara a la pròxima temporada d’hivern, i tot i que no ha avançat quin import s’hi destinarà, ha detallat que en alguns casos caldrà fer un estudi per buscar els emplaçaments idonis, mentre que en d’altres ja tenen localitzats terrenys de cessió i, per tant, es podrà iniciar la construcció dels aparcaments més ràpidament. Un altre dels projectes inclosos en el pressupost és un repàs general de punta a punta de la parròquia per localitzar i arranjar diversos punts malmesos, una tasca que fins ara la feia el mateix personal del Comú i que enguany s’adjudicarà a una o diverses empreses “per tenir-ho amb més celeritat”. Finalment, el cònsol també ha destacat la intenció de tirar endavant un pla d’embelliment de la parròquia, per la qual cosa s’encomanarà un estudi.

Josep Mandicó també ha anunciat que els salaris dels càrrecs electes seran els mateixos que durant el mandat anterior, tot remarcant que “ara apujar-los no toca i reduir-los tampoc perquè ja vam fer una rebaixa important fa quatre anys”. El cònsol també ha indicat que “la prioritat són els treballadors”, i per això ha recordat que ja s’han descongelat els triennis, “i de la mateixa manera, si hi ha un IPC positiu també s’incrementaran els salaris”. 

Durant la sessió d’aquest dilluns també s’han ratificat els càrrecs de la secretària general, Núria López, i l’interventor general, Josep Maria Francino, que han pres possessió del càrrec. També s’ha aprovat la renovació d’una pòlissa de funcionament per al Palau de Gel, que enguany s’ha rebaixat passant de 125.000 a 100.000 euros.

Text i foto: ANA