Les parròquies de Canillo i Ordino recuperaran aquest dissabte 15 de juny la trobada de germanor que deu o dotze anys enrere els pastors i vaquers canillencs i ordinencs feien per aquestes dates al coll d’Ordino. La trobada, però, no tindrà el mateix caire que antany quan principalment es feia en el sector ramader, sinó que els dos comuns han previst una activitat més ludica i familiar a través d’una cursa d’orientació.

Segons han explicat els consellers d’Esports i Cultura de Canillo, Àlex Mitjana, i el de Turisme i Esports d’Ordino, Bartumeu Gabriel, l’objectiu de l’organització de la cursa d’orientació és ‘retrobar el contacte entre les dues parròquies’, un contacte que antany es feia de forma tradicional al coll d’Ordino durant un parell de dies entre pastors i vaquers canillencs i ordinencs i que ara es vol recuperar des del sentit més lúdic i familiar.

La cursa es realitzarà el proper dissabte 15 de juny i per participar-hi cal inscripció prèvia -a 3 euros i inclou la botifarrada per dinar- tot i que aquesta es pot fer mitja hora abans de començar l’activtat -a les 11 hores al mateix coll d’Ordino-.

Els detalls de la cursa es mantenen en secret, però sí que l’organització ha apuntat que el format serà com el d’un joc de pistes de descoberta de l’entorn del coll d’Ordino. N’hi haurà dues, una de més senzilla per als infants -que tenen la inscripció gratuïta fins als 8 anys- i una de més complicada per als adults.

Les inscripcions es poden fer al Centre Esportiu d’Ordino, al Palau de Gel i ala Biblioteca de Canillo i a través del web de Muntanya Activa, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment. La prova durarà unes tres hores aproximadament. Els organitzadors han informat que a hores d’ara ja hi ha apuntades una trentena de persones. Per incentivar la participació, amb la inscripció es regala 1 braga pel coll, 1 entrada al Centre Esportiu d’Ordino, 1 entrada al Palau de Gel, 1 entrada a la mina de ferro i 1 entrada al Museu de la Moto.

1 comentari

  1. Esperem que la “braga pel coll” estigui neta, ben desinfectada i no faci pudor……..o potser volen dir un “tapaboques”!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada