Canillo fa fora l’agent de Circulació que s’ha apropiat de diners de multes

Reaccions del comú de Canillo després del cas de l’agent de Circulació que s’ha apropiat de diners de multes. El cònsol assegura que els ha agafat per sorpresa i que arran de l’afer s’intentarà tenir encara més cura en les mesures de control. L’acusat ha estat acomiadat.

Segons ha informat RTVA, l’afer del ja ex-cap de Circulació ha centrat gairebé tota la compareixença posterior al consell de comú. Atenent a l’aute després del judici ràpid al qual se l’ha sotmès, el comú l’ha acomiadat. Se l’investigava internament des de feia quinze dies arran de les primeres sospites d’irregularitats i per això es va presentar denúncia. Per a l’equip de govern, que ha pogut parlar amb l’excap, els fets han estat xocants. “Si no fos una sorpresa, crec que al comú tindríem un problema”, insisteix el cònsol major, Josep Mandicó, qui ha afegit que l’agent ha reconegut que “s’ha equivocat i que li sap molt greu”.

L’agent s’apropiava dels diners de les multes que es pagaven en efectiu, majoritàriamentdels paranys als vehicles amb matrícula estrangera. Mandicó ha avançat que l’afer ha fet que es plantegin ser encara més curosos en les mesures de control. “Ens ha fet replantejar el sistema de seguiment i que un cop la multa sigui cobrada no es pugui esborrar”, detalla.

El cònsol ha indicat que encara no ha rebut l’aute complet, però que tenen coneixement que l’acusat ha de pagar una multa de 4.000 euros. Una quantitat al marge de la defraudada, que el comú vol recuperar en la seva totalitat. S’estima que pot superar els 10.000 euros, tot i que s’està comptabilitzant els moviments des que l’ex-cap de Circulació va accedir al càrrec fa dos anys. Encara no s’ha decidit si el nou cap del servei arribarà per promoció interna o per edicte extern.