Canillo entrega les claus dels Horts de Mascaró a nou padrins de la parròquia

El Comú de Canillo ha fet entrega aquest dimecres de les claus de les onze parcel·les situades als Horts de Mascaró. D’aquestes, nou seran per a padrins de la parròquia i les altres dues les ocuparan els projectes del Punt Jove i d’Andorra Sostenible. Segons ha explicat la consellera de Social, Sandra Balcón, el 2010 van començar amb sis parcel·les i enguany ja en tenen onze. L’any vinent, ha anunciat, ‘ampliarem perquè segurament tindrem més demandes’.

Els padrins de Canillo han assistit aquest dimecres a una xerrada sobre cultiu biològic i sostenible impartida pel Centre Andorra Sostenible. Posteriorment s’ha realitzat el lliurament de les claus dels Horts de Mascaró, que enguany acull onze parcel·les. ‘Hem hagut de quadrar parcel·les’, ha explicat la consellera de Social, Sandra Balcón, per donar resposta a totes les demandes rebudes.

La majoria dels padrins eren repetidors d’anys anteriors i dos d’ells cultivaran l’hort per primera vegada. L’any vinent, ha assegurat la consellera, ampliaran el nombre d’horts perquè cada vegada hi ha més padrins interessats i persones de fora que van a viure a Canillo i demanen horts.

Balcón també ha destacat la participació del Punt Jove i del Centre Andorra Sostenible en el conreu dels horts ja que ‘és un projecte molt interessant per a tothom’. El primer acostarà el projecte dels horts socials als joves de la parròquia i el segon realitzarà tallers amb els escolars. Així, petits, joves i grans ‘es trobaran i compartiran experiències’, ha celebrat la responsable de Social.